Vali Tahir Büyükakın, Gölpazarı ilçesinde ziyaret ve incelemede bulundu.  

Vali Büyükakın, Gölpazarı ilçesi ziyaretinde, Kaymakam Kadir Duman, İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Kaçmaz ve İlçe Emniyet Amir Vekili Öner Sevük ile daire müdürleri tarafından karşılandı.

Kaymakam Duman'dan ilçe hakkında brifing alan ve bir süre görüşen Vali Büyükakın daha sonra Belediye başkanı Vedat Kazıcı'yı ziyaret ederek, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vali Büyükakın, beraberindekilerle birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği ziyaretinde de, ilçenin asayişi hakkında brifing aldı. 

Buradan Kaymakam Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Kaçmaz ve İlçe Emniyet Amir Vekili Sevük ile birlikte 1995 yılında Hakkari Çukurca'da şehit olan er Murat Merlan'ın ailesini ziyaret etti. 

Merlan'ın babası Salih Merlan ve annesi Hanife Merlan ile bir süre sohbet eden Vali Büyükakın, şehitlik mertebesinin en yüce makam olduğunu ifade ederek, ''Devlet ve millet için canını feda eden şehitlerimizi asla unutmayacağız. Huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetlerine en iyi şekilde bakmakla yükümlüyüz.'' dedi. 

Vali Büyükakın, daha sonra Gölpazarı İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, ilgilerden bilgi aldı.

Bayırköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Yaman ve Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş'u da ziyaret eden Vali Büyükakın, belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim