İlimizde yaklaşık bir yıldır görev yapan Vali Tahir Büyükakın;  fırsatlar şehri olarak gördüğü  Bilecik’in hedeflerini, çalışmalarını, sorunlarını ve çözümlerini gazetemize değerlendirdi.

VALİ BÜYÜKAKIN İDDİALI VE KARARLI YÖNÜYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bilecik’in tarihi ve doğal dokusunu kaybetmeden gelişmişlik seviyesini en üst noktaya taşıması noktasında iddialı ve kararlı yönüyle dikkat çeken Vali Büyükakın; bu doğrultularda ilimizin 25 yıl içerisinde; sanayi, tarım, turizm gibi önemli sektörlerin önde gelen şehirleri arasında olacağına inandığını ifade etti.

VALİ BÜYÜKAKIN: BİLECİK, “PİSTTEN KALKMAK ÜZERE OLAN BİR UÇAK”

Bilecik’in Üniversite,sanayi, tarım, turizm, hizmet alanlarındaki potansiyellerini ve hedeflerini değerlendiren Vali Büyükakın;  Bilecik için “pistten kalkmak üzere olan bir uçak”  benzetmesinde bulundu.

“3. ORGANİZE SANAYİ ÖNEMLİ BİR İVME KAZANDIRACAK”

Bilecik’te sanayi, tarım, hayvancılık, turizm gibi alanlarda birlikte bir büyüme kat edilmeye başlandığını söyleyen Vali Büyükakın;  1 yıl içerisinde kurulması hedeflenen 3. Organize Sanayi’nin şehrin sanayisine önemli bir ivme kazandıracağını, bununla birlikte önemli  istihdam ve üretim alanlarının da oluşturulacağını söyledi. Aynı zamanda Bilecik’in kendi bünyesindeki önemli sanayi kuruluşlarının yanında çevresindeki sanayi  illerindeki potansiyeli de fırsata çevirebilme noktasında olduğunu dile getiren Vali Büyükakın, bu anlamda da önemli bir konumda olduğunu kaydetti.

“TARIM VE HAYVANCILIK ALANLARINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILIYOR”

Tarım ve Hayvancılık alanlarının güçlendirilmesine yönelik atılan olumlu adımlardan bahseden Vali Büyükakın; Gölpazarı- Yenipazar- Osmaneli hattına hitap edecek bir Gıda ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için de gerekli  çalışmaların yapıldığını kaydetti.

“KENT VİZYONU, BİLECİK’İN GELECEK REHBERİ OLACAK”

Vali Büyükakın, Bilecik’in ekonomik ve sosyal anlamda güçlenmesi adına destekleyecek en önemli kurumun Üniversite olduğuna dikkat çekti.

Özellikle kentin gelişiminin sürekli halde kalması ve yatırımlarının kişilere bağlı olarak değil bir gelecek rehberiyle düzenlenmesi gerektiğini sık sık vurgulayan Vali Büyükakın, bir kent hafızası niteliğinde oluşturulacak “kent vizyonunun” Üniversite ile hayata geçirilip muhafaza edilmesi gerektiğini ifade etti.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN SAYISI ARTTIRILMALI”

Üniversitenin şehre sağladığı diğer imkânlara da değinen Vali Büyükakın, “Üniversite, öğrenci sayısını arttırmalı. Bilecik’in bir üniversite kenti olmaması için önünde hiçbir engel yok. Bunun yanında  kent dinamiklerinin de öğrencileri elinde tutması gerekiyor.”dedi.

İLİMİZ TURİZMİNDE KALICI BİR DEĞER  BÜYÜK RPROJE

 “PANORAMİK PARK” YAPILIYOR

Bilecik’in turizm değerleri ve tanıtımı anlamında da kalıcı projelere ihtiyacı olduğunun altını çizen Vali Büyükakın, BEBKA ve Belediye işbirliği ile Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinin izlerini barındıracak bir “panoramik  park” projesinin hazırlandığını kaydetti.

Turizm potansiyelini geliştirmek için projeye çok fazla değer verdiğini belirten Vali Büyükakın, 200 Milyon TL yatırım bedeli olan ve Karasu Yaşam Vadisi yakınlarında yapılacak Panoramik Parkın İstanbul Miniatürk’ü hazırlayan ekip tarafından hazırlandığını ifade etti.

“SÖĞÜT ŞENLİKLERİ, DİĞER TÜRK DEVLETLERİNİN DE KATILDIĞI KÜLTÜREL BİR BULUŞMA NOKTASI OLABİLİR”

Tanıtım ve turizm anlamında kalıcı değerler oluşturulmasına vurgu yapan Vali Büyükakın, 737 yıldır Söğüt’te kutlanan ve bir devlet töreni haline gelen Söğüt  Şenliklerinin farklı bir boyuta taşınabileceğini belirtti. Söğüt’ün diğer Türk Devletlerinin Başkanlarının da katıldığı uluslararası bir alan olabileceğini dile getiren Vali Büyükakın, “Söğüt; Türk Cumhuriyetlerinin Başkanlarının katıldığı, atalarını andıkları, şairlerin, edebiyatçıların ve sanatçıların da yer aldığı kültürel bir buluşma noktası haline gelebilir. Bu şenliklerin hazırlıklarının bu şekilde yapılması gerekiyor. Alt yapı çalışmalarının başladığı projemizin Üniversite ve STK’lar ile de desteklenmesi gerekiyor” dedi.

 “EN ÖNEMLİ SORUNLARIMIZ: İNİSİYATİF ALMAK VE TRAFİK DÜZENİ”

Bilecik’in en önemli sorunlarının inisiyatif alma ve trafik düzeninin bozukluğu olduğunu kaydeden Vali Büyükakın, “ Gelecek açısından baktığımızda; Bilecik’in en büyük sorunu olarak kurumların ve kişilerin sorumluluk alma noktasında sorunlar yaşandığını gözlemliyorum. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu zaman istenilen düzeyde bir gelişme gösterilebileceğini düşünüyorum.

TRAFİK SORUNU

 İlimizin günlük hayattaki en büyük probleminin ise trafik düzenindeki bozukluk olduğunu düşünüyorum.  Ekonomik kalkınma ve bilinçlenmeyle birlikte bu sorunların da üstesinden geleceğine inanıyorum” dedi.

 “HUZUR ŞEHRİ BİLECİK”

“Bilecik denilince aklıma huzur geliyor” diyen Vali Büyükakın, Bilecik’in havasını ve dokusunu kirletmeden yararlı bir büyüme göstermesi gerektiğini ifade ederek “Nüfus bazında bakacak olursak kaliteli bir gelişme gösterecek Bilecik’in 500 bin kişiyi geçmemesi gerektiğine inanıyorum.”dedi.

Editör: TE Bilişim