Vali Büyükakın, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş ile birlikte kentin önemli sanayi kuruluşlarından Porland Porselen Fabrikası ve Proless Otomotiv Fabrikasını ziyaret etti.

8 bin metrekare alana kurulu, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak trafik seti içeriğindeki tüm ürünleri kendisi üreten Proless Otomotiv Fabrikası’nın Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Büyükakın, Proles Otomotiv Ürünleri Fabrikası Genel Müdürü Ferdi Pek ve Genel Koordinatör Rüstem Yıldırım ile birlikte fabrikayı gezerek incelemede bulundu.

Bilecik’in böylesi önemli üretimler gerçekleştirerek kendi alanlarında marka olan firmalara sahip olmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Büyükakın, Bilecik’ten çıkan marka sayısının çoğalması için çalıştıklarını söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Pamukçu ve Üretimden Sorumlu Grup Müdürü Sonay Dağanç’ın kendisine eşlik ettiği Porland Porselen Fabrikası ziyaretinde fabrikayı gezdikten sonra değerlendirmelerde bulunan Vali Büyükakın, “Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulan, 974 çalışanı ile 70 milyon adet üretim kapasitesine sahip Porland'ı ziyaret ettik. İlimizin en önemli markalarından olan Porland üretiminin yüzde 65’ini ihraç ediyor. Bu oldukça ciddi bir rakam. Bilecik’ten dünyaya açılan bu markamızın yönetimini ve çalışanlarını tebrik ediyorum.” dedi.

Vali Büyükakın fabrika ziyaretleri sonrasında işçilerle sohbet ederek öğle yemeği yedi.

Editör: TE Bilişim