25 yıl içerisinde Bilecik’in fırsatlar şehirleri arasına gireceğine inandığını belirten Vali Büyükakın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi belirli endeksler belirlenerek ülkeler ve iller arasında sıralamalar yapılıyor. Eğer bir fırsatlar şehri endeksi yapılacak olsaydı hem ekonomik hem idari tecrübem dayanarak ifade ediyorum ki Bilecik şehri fırsatlar şehri endeksinde gelecek 25 yıl içinde ilk 10 içinde yer alacaktır.

Etrafımıza şöyle bir bakınız;  hızlı tren ile İstanbul, Ankara ve Konya komşu kapısı oldu.İnşallah  pek yakında Bursa da öyle olacak. Son 15 yıldaki duble yol seferberliği sayesinde Bursa, Eskişehir, Sakarya gibi metropoller sadece 1 saatlik mesafede. 1 saatlik mesafede yaklaşık 4 milyon, 2 saatlik mesafede ise 15 milyon yaşıyor. Bu, 15 milyonluk bir pazar demek. Hem tarım hem de sanayi sektörü için ama özellikle de hizmetler sektörü için bu 15 milyonluk pazar inanılmaz fırsatlar sunuyor. Bilecik gelecek 25 yılda Türkiye’nin yükselen yıldızlarından biri olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Tek ihtiyacımız bir ve beraber olmak. Ülkemizin gelişmesini engellemek isteyenlerin tuzağına düşmedem çalışmak.

Son 15 yılda ilimizde yapılaın yatırımların toplamı 12 milyar liradır. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sayın Başbakanımıza ve sayın bakanlarımıza ilimizde gerçekleştirilmiş olan yatırımlar için şükranlarımızı arz ediyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, toplam 650 milyon lira yatırım ile ilimize yatırım yapan ikinci Bakanlığımız. Bitirilmiş oılan 8 baraj ve inşaat safhasında olan 9 baraj yaklaşık 90 bin dekar arazinin sulama noktasına kavuşturulması, 13 milyon fidanın toprakla buluşması, iki şehir ormanı, üç bal ormanı, onbir mesire yeri ve çiftçilerimize sağlanan eşsiz fırsatlar için başta Başta sayın Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere Genel Müdürlerimize, Bölge Müdürlerimize ve Bakanlığımızın tüm çalışanlarına ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyorum.''

Editör: TE Bilişim