Kentin sorunlarının çözümü ve gelişimi noktalarının hareketlenmesi için her fırsatı adım noktasına çeviren Vali Tahir Büyükakın, Marmara'nın parlayan yıldızı olarak gösterilen ve önümüzdeki 10 yıl içinde cazibe merkezi olması beklenen Bilecik'i  basın mensupları ile birlikte masaya yatırırken, Bilecik'in büyük ölçüde umut vaat eden bir il olduğunu kaydetti.

 Cennet Vadisi'nde düzenlenen kahvaltı programında ilimizdeki basın kuruluşu ve ajans temsilcileri ile bir araya  gelen Vali Tahir Büyükakın, Bilecik için ne yapmalıyız? İlimiz nasıl büyütülüp geliştirebilir? soruları üzerinde dururken, bu konularda basın mensupları ile istişarelerde bulundu. Bilecik'in stratejik, kültürel ve tarihi değerlerinin hakettiği değeri bulabilmesi için birçok konuşmasında olduğu gibi "kent hafızası oluşturulması" kavramına dikkat çeken Vali Büyükakın, "İdarecilerin şehrin vizyonuna dair mutlaka bir ajandası olmalı ve kendilerinden sonra gelenler de bu projelerin takipçisi olmalı" dedi.

Bilecik'in sanayi, eğitim, sağlık, turizm potansiyelleri yönünden 7 yıldızlı bir il olma yolunda olduğunu ifade eden Vali Büyükakın; "Sanayi kuruluşları olarak baktığımız zaman etrafımızdaki büyük illerin potansiyellerini çekmememiz için hiçbir neden yok. Turizm olarak BEBKA desteği ile çok kapsamlı tematik park projesi gibi büyük bir projesinin adımlarını atıyoruz. Üniversitemiz eğitim anlamında çok büyük bir potansiyel kaynağı. Birlik ve beraberlik içerisinde olma kaydıyla bu potansiyellerimizi değerlendirirsek Bilecik'in önümüzdeki 10 yıl içerisinde çok büyük bir gelişme kaydedeceğini görebiliriz" dedi.

Kentin gelişimi için bir hareket, değişim ve gelişim ruhuyla beraber vizyon oluşturma çabasının mutlak olduğunu vurgulayan Vali Büyükakın; bu kapsamda yerel yöneticiler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve medya desteği ile bu kalkınmanın gerçekleşebileceğini ifade etti.

  

Editör: TE Bilişim