İki yıl önce yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimini ve diğer tüm darbeleri şiddetle kınayarak bir daha böylesi olayların yaşanmamasını temeni eden Vali Büyükakın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çevresinde düşmanın, içerisinde hainin eksik olmadığı böylesi zor ve değerli bir coğrafyada ayakta kalmak ve hedeflere ulaşmak için; tarihin her döneminde olduğu gibi bu dönemde de, bundan sonrada tek yürek olmayı başarmak zorundayız. Bu ülkenin vatandaşları olarak vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize sahip çıkmak, bu dört değerin önemini çocuklarımıza, gençlerimize anlatmak zorundayız.

15 Temmuz 2016’da 250 şehidimiz en değerli varlıklarını, canlarını gözlerini kırpmadan ülkemizin ve milletimizin geleceği için feda etmişlerse, 2 bin 193 gazimiz canlarını feda etmek pahasına darbeye karşı direnmişse bize düşen görev, onların davasına, emanetlerine sahip çıkmaktır.

İşte bu nedenle 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. Bu nedenle darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için bu nöbetleri her yıl tekrarlamamız oldukça önemlidir. Biz şu anda tarihi bizzat yaşadığımız için belki yeterince farkında değiliz; ama gelecek nesillere gerçekten çok önemli bir miras bırakıyoruz. 15 Temmuz’un ülke ve millet olarak bizim için ne anlama geldiği, gelecekte çok daha iyi anlaşılacaktır. Tarihe not düşmek adına 15 Temmuz’la ilgili mümkün olduğu kadar çok bilimsel çalışma yapılmalı, mümkün olduğu kadar çok hatıra bırakılmalıdır. Geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızı da bu şuurla yetiştirmeliyiz.

Türkiye’nin ve milletin bekasıyla ilgili aklında hala kötü niyet olan iç ve dış tehditler şunu asla unutmamalıdır ki, bizler öylesi bir vatan ve millet bağlılığı içindeyiz ki; durum ne olursa olsun, söz konusu vatan ise bizler için gerisi teferruattır. Bu nedenle herkes bilmelidir ki bu ülkenin muasır medeniyetlerin önüne geçmesinde, 2023,2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmasının önünde hiçbir engel duramayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günümüzü tebrik ediyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum."

Editör: TE Bilişim