Geçtiğimiz gün Bilecik Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından önemli bir projeye imza atılarak, gençlik liderleri tarafından Atatürk spor salonunda maske yapımına başlandı.

Bizler gazeteler ile ajanslar olarak yapılan bu güzel ve önemli haberi hem yerel de, hem de ulusalda duyurduk. Demirören Haber Ajansı (DHA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Anadolu Ajansı (AA) ve yerel bazı gazetelerin haber yapmasının ardından ilginç bir olay yaşandı.

Valilik Özel Kalem Müdür Vekili Gülgün Işık tarafından Gençlik Spor İl Müdür Vekili Neslihan Leblebicioğlu aranarak, “bizden habersiz siz hiçbir şey yapamazsınız” denilerek ajans temsilcilerinin Valilik’ten izin alması gerektiği, (AA) Anadolu Ajansı’nın izin aldığı diğer ajansların ise izin almadığı ve bu haberin neden o ajanslar tarafından yapıldığı konusunda serzenişte bulunulur.

Bunun üzerine Gençlik Spor İl Müdür Vekili Leblebicioğlu da, Gençlik Hizmetleri Müdürü Yeşer Karabulut’a mesaj atarak devlet memurlarının izin almadan haber yaptırma ve demeç vermemesi konusunda uyarıda bulunur.

"Ben arkadaş olarak aradım"

Basın mensuplarının konu hakkında Bilecik Valiliği Özel Kalem Müdür Vekili Gülgün Işık’ı telefonla arayarak konu ve iddiaları sorması üzerine ise Işık’ın verdiği cevap karşısında şok olmamak elde değil.

Işık, kendisinin bir arkadaşı olarak İl Müdürünü arayarak uyardığını söyler. Işık, hatta bazı basın mensuplarının telefonlarına cevap vermez ve bırakılan nota dahi geri dönmez.

Şimdi soruyoruz; daha önceleri defalarca Gençlik Merkezi’nde yaptıkları etkinliklere yönelik basın açıklamasında bulunan, bu defada Bilecik adını yapılan güzel bir proje ile duyuran, haber yaptıran Gençlik Hizmetleri Müdürü neden suçlanmıştır ve uyarılma gereği duyulmuştur?

(DHA) Demirören ve (İHA) İhlas Haber Ajansı’nın haberi önceden geçmesinden rahatsızlık duyan (AA) Anadolu Ajansı Valilik’te mevcut halde çalışanlara bu konuda kendileri özel haber yapamadıkları için Özel Kalem Müdürüne serzenişte mi bulunmuşlardır?

Bu yaşananlardan ve Özel Kalem Müdürü’nün ajans ve basın ayırma girişiminden Vali Bilal Şentürk’ün haberi var mıdır?

Özel Kalem Müdürü’nün Gençlik Spor İl Müdürü’nü bu şekilde arayıp talimat verme yetkisi var mıdır?

Devletin basın ve ajans ayırması etik midir?

Vali Bilal Şentürk’ün bu konu hakkında bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim