Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyelerini
 seçmek üzere toplanan köy ve mahalle muhtarları, 2014 yılı mütevelli heyette görev yapmak üzere seçim yaptı.  Muhtarların belirlenmesi için düzenlenen seçim, Vali Yardımcısı Metin Çınar başkanlığında, İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Vali Yardımcısı Metin Çınar, muhtarların seçilmesine yönelik açık yada kapalı oy kullanılmasını tercih etmeleri yönünde oylamaya sundu ve oy birliğiyle açık oylama yapılmasına karar verildi.

Adayların isimleri alındıktan sonra  ilk olarak köy muhtar seçimi yapıldı. Abadiye Köy Muhtarı Selahattin Cihangir seçildi. Ardından Merkez İlçe mahalle muhtarı olarak ise İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında köy muhtarlarını ve Merkez İlçe Mahalle Muhtarlarını temsil etmek üzere oy birliğiyle 2 muhtar seçildi. Seçilen muhtarlar, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlere kadar 3 aylık görev yapacaklar. Vali Yardımcısı Çınar, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik ve üye Hikmet Turhan, Mahalli İdareler Müdürü Hakkı Elmas ile Köy ve Mahalle Muhtarlarının katıldığı toplantıda, güzel hizmetler yaptıklarını söyledi.

Muhtarların, hiçbir zaman Köylere Hizmet Götürme Birliğinin gücünü bilerek "baraj, okul ve bina" yap diye gelmediklerini ifade eden Çınar, "Bizim gücümüzü bilerek geldiniz. Birlikte köyün altyapısıyla ilgili güzel hizmetler yapmaya çalıştık. Kendi gücümüzle ve elimizdeki imkanlarla en iyisini yapmaya gayret ettik" diye konuştu. CHP İl Genel Meclis üyesi Turhan ise köy muhtarlarına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Vali Akpınar, “Köylerimiz güzelleşiyor”

Toplantının bitiminden sonra muhtarlar için düzenlenen öğle yemeği ikramına Vali Halil İbrahim Akpınar’da katıldı. Yemekte konuşan Vali Akpınar, köylerin durumundan bahsetti.

Köylerdeki bir çok eksikliğinin giderilmesinde mesafe aldıklarını belirten Akpınar, “Her sene biraz daha eksiklikleri, gedikleri kapatmaya köylerimizi biraz daha güzelleştirmeye gayret gösteriyoruz. Mahalle muhtarlarımız burada onlarda şehir içinde üzerlerine düşen görevleri yerine getiriyorlar. Bundan sonraki seçimlerde de aday olacak muhtarlarımıza başarılar diliyorum.”dedi.

Vali H. İbrahim Akpınar konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Sulama işi olmak üzere yapılabilecek olan işlerin, önemli bir kısmının yapılmasında mesafe aldık. Köy içi düzenlemeleri kanalizasyon hatlarının yapılması konusunda da yine gayretlerimiz oldu. Her sene biraz daha eksiklikleri kapatmaya, köylerimizi biraz daha güzelleştirmeye gayret gösteriyoruz. Bundan sonra ağırlık köy içi düzenlemelerde kanalizasyon problemlerinin çözülmesinde, sulama suyu ihtiyacının karşılanması ve tarlalarımızın verimli şekilde kullanılması olacak. Bundan 5-10 sene önce tüm imkanımızla köy yollarını açık tutmaya çalışıyorduk. Şimdi Köylerimizin hemen hemen tamamının asfalt yolları var, bu yollarda gidip gelebiliyorlar.

 İl genelindeki  su problemi olan hemen hemen hiç köyümüz yok. Arada problemi olanlar oluyor onlarda hızlı bir şekilde çözülüyor. Ama bundan sonra köylerde kalan nüfusu ekonomik yönden daha iyi hale getirebilmek için sulama işini ve diğer bayındırlık hizmetlerini  ağırlık veriyoruz. İnşallah yeni dönemde de bu çalışmalar devam edecek. Biz köylerimizde genellikle siz değerli muhtarlarımız aracılığıyla hizmetler yapıyoruz ve muhtarlarımızdan da pek fazla şikayet almıyoruz, çok nadir arada incelemelik, soruşturmalık 1-2 konu oluyor ama o kadar da olacak.

 İnşallah daha güzel hizmetlerle, halkımıza daha iyi bir hayat yaşama hakkını da vermiş oluruz. Bizim gerek hizmet birliğindeki çalışmalarınız, gerekse diğer hizmetlerindeki çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Mahalle muhtarlarımız burada onlarda şehir içinde üzerlerine düşen görevleri yerine getiriyorlar. Bundan sonraki seçimlerde de aday olacak muhtarlarımıza başarılar diliyorum.”dedi.

“Bizde sizin mahallenize taşındık”

Ardından Bahçeli Evler muhtarını soran Vali Akpınar, “Bizde sizin mahallenize taşındık. Daha oyumuzu taşımadık ama, vaadine göre oyumuzu taşıyalım yoksa diğer mahallede kullanmaya devam ederiz”diyerek esprili bir dille taşındığını muhtarlara söyledi.


Abadiye Köy Muhtarı Selahattin Cihangir


İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı İlhami Çınar


 

Editör: TE Bilişim