Cafer Elmas

13 Şubat Valiler Kararnamesi ile aniden merkeze alınan Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar için Danıştay 5. Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararı aldığı öğrenildi.

Vali Akpınar, bilindiği gibi veda töreninde yaptığı konuşmada aniden merkeze alınmasının zamansız ve manidar olduğunu söylemiş, gözyaşlarını tutamayan Akpınar'ın konuşmasını yarıda kesmesi üzerine konuşma metnine İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu devam ederek o da göz yaşlarına boğulmuştu.

Merkeze alınma zamanının manidar olduğunu vurgulayan Halil İbrahim Akpınar, verdiği bir örnekle hükümete de göndermede bulunmuştu.

Eğitim için İngiltere’de bulunduğu dönemde yaşadığı bir olaydan bahseden Akpınar, alkollü araç kullandığı için polis tarafından gözaltına alınan ve bir gün sonra istifa eden İngiltere Sağlık Bakanı'ndan bahsetmiş, İngiliz Emniyet Müdürü'ne, Bakanı gözaltına alan polise bir şey olup olmayacağını sorduğunu, emniyet müdürünün de, “Hiçbir şey olmaz dediğini, bu olay olduğu için Bakan'ın istifa etmek zorunda kaldığını eğer bize bir şey yapılırsa Hükümet gider” dediğini aktarmıştı. Akpınar, "2 resim arasındaki 8 farkı bulun oyunu gibi iki ülke arasındaki 7 farkı bulun” diyerek, “Bizim de ülke ve millet olarak 1. Sınıf demokrasiyi hak ettiğimizi düşünüyorum” sözlerine yer vermişti.

Duygusal anların yaşandığı veda töreni ulusal basında da yer alırken haksız yere görevden alındığını düşünen Bilecik Eski Valisi Halil İbrahim Akpınar, yargıya başvurdu. Danıştay 5. Dairesi'nde dava açan Akpınar için geçtiğimiz günlerde yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Yani Vali Halil İbrahim Akpınar'ın merkez Valiliğine atanmasının hukuki olarak yanlış olduğu belirtilmiş oldu.

Şimdi ne olacak?

Yürütmeyi durdurma kararı çıkmasının ardından davanın devam ettiği öğrenilirken, alınan bu karar sonrası İçişleri Bakanlığı'nın ne karar vereceği ise merak konusu.

Danıştay 5. Dairesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası Vali Halil İbrahim Akpınar da şuanda Bilecik Valisi olarak görülürken, bu karar ile iki Valimizin olduğu süreçte Bakanlığın konu ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim