Cafer Elmas

Pelitözü Gölpark’ın fikir babası olan ve yapımında büyük emekleri bulunan eski Vali Halil İbrahim Akpınar’ın gölet kenarında bulunan anıtı yerinden kaldırıldı.

2010 yılından itibaren 4 yıl boyunca Bilecik Valiliği görevini yürüten, 16 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile merkeze alınan ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından bürokraside gerçekleşen tasfiyeler kapsamında açığa alınan eski Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar’ın adına Gölpark’a dikilen anıt, Bilecik Belediyesi tarafından yerinden kaldırıldı.

Vali Akpınar, göreve geldiğinde atıl durumda olan Pelitözü Göleti’ni, Bolu Valiliği sırasında Abant göletinde yaptığı çalışmanın bir benzeriyle mesire yeri haline getirmiş ve Bilecik halkının hizmetine sunmuştu. İlimizde piknik kültürünün gelişmesini sağlayan ve en gözde mekanlarından biri haline gelen Gölpark’a Vali Akpınar adına bir anıt dikilmişti. Ancak Akpınar adına yapılan anıt, tahrip edildiği gerekçesiyle önceki gün Bilecik Belediyesi tarafından bulunduğu yerden kaldırıldı.

Çevredeki vatandaşlar, anıtta iddia edildiği gibi bir tahribatın söz konusu olmadığını belirterek, anıtın kaldırılmasındaki sebebin son günlerde ülkemizde yaşanan deki gelişmelerin bir sonucu olduğunu düşündüklerini söylediler. 

Editör: TE Bilişim