Korkmaz Kesik

İl Müftlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi iftar yemeği düzenledi. İftarın tüm giderlerini yardım vakfı olarak bilinen Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi tarafından karşıladığı öğrenildi. Yardıma muhtaç insanlar için yardım toplayan, cami yapımında ve öğrenci burslarında kullanılmak üzere faaliyet gösteren Vakfın düzenlediği iftara ihtiyaç sahiplerinden çok il protokolünün, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılması tepki çekti. Vatandaşlar iftarda harcanan paranın yardımlara harcanması yönünde görüş bildirdiler.

İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi, ‘İyilik Sofrası’ sloganıyla iftar yemeği düzenledi.  Program Kur’an Tilaveti ile başladı. İftar yemeğinin yenilmesinin ardından bir konuşma gerçekleştiren İl Müftüsü Necati Akkuş, Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu sene ‘Vakit, iyilik vakti. Bu ramazan ve her zaman’ sloganı ile faaliyet yürüttüğü söyledi. Akkuş, vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Akkuş, şunları söyledi:

“Bu sene diyanet işleri başkanlığımız her sene olduğu gibi ramazana özel bir slogan belirledi. ‘Vakit, iyilik vakti. Bu ramazan ve her zaman’ diye slogan tespit etti ve çok isabetli bir slogan tespit etti. Geçen sene, ‘Kimse kimsesiz kalmasın, bu ramazan ve her ramazan’ diye tespit edilmişti. İnsanın içerisinde iyiliğe de kötülüğe de meyil var. Yüce dinimiz İslam insanın iyilik tarafını ön plana çıkarıp dünyayı ve ahreti iyi olarak yaşamasını istiyor. Dolayısıyla insanın yaratılışından beri iyilik ordular, hareketleri bu gibi organizasyonları yürütüyorlar.

İlimiz müftülüğü olarak ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi olarak bizler de bu iyilik kervanına katılmak ve şehrimizin üst bürokrasisini, yönetimini, şehit ailelerini, muhtarlarımız, dernek başkanlarımızı, huzurevi sakinlerini, ilimizde misafir bulunan mülteci kardeşlerimizi, personelimizi, emekli görevlilerimize, değişik sosyal kesimlerden Bilecik’i temsil eden kardeşlerimizi bugün buraya davet ettik. Burada devlet-millet kaynaşmasının bir örneğini göstermek üzere bu iftarı tertipledik.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetlerinden kısaca bahsetmek istiyorum. Bir iyilik hareketi olan Diyanet Vakfı 40 yaşında. Sadece Türkiye’nin değiş dünyanın önde gelen iyilik sivil toplumlarından birisi. Bir örnek vermek gerekirse geçen sene zulüm altında olan ya da felaketle muhatap olan sınır dışındaki dindaş ve soydaşlarımıza yardım yapma hususunda Türkiye birinci sıradaydı. Türkiye’de de bu işi organize eden sivil toplum kuruluşları arasında Türkiye Diyanet Vakfı, 34 Bin Dolar yardım yapmak üzere birinci sırada yer alıyordu. Bu sen sadece Ramazan ayı içerisinde Diyanet Vakfı, 9 Milyon Türk Lirası ile muhtaç ailelere yardım yapacak. Gerek yurtiçinde gerekse yurt dışında iyilik hizmetleri yürüten Türkiye Diyanet Vakfı, aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığının hayır işlerine büyük destek vererek ona güç katıyor. Yurtdışında; Balkanlar’da, Kafkasya’da, Uzakdoğu’da zulüm altında kalan soydaşlarımız ve dindaşlarımıza kadar bu iyilik hizmetini sizlerin desteklerinizle taşıyor kurbanlarınızı, oralara ulaştırıyor. Yurtiçinde değişik kesimlerden muhtaç ailelere, şehit ailelerine, öğrencilerine katkıda bulunuyor. Yurtdışındaki dindaş ve soydaşlarımızın öğrenimine katkıda sağlamak üzere oralarda İmam Hatipler, İlahiyat Fakülteleri açıyor.

Bizler de Bilecik’te Türkiye Diyanet Vakfı Şubesi olarak geçen sene 67 Bin TL sadece Kuran kurslarının alt yapısına, fiziki yapılarına, 67 Bin 500 TL camilerimize, dönemler halinde 300’er liralık öğrencilerimize eğitim desteği kapsamında 13 Bin Lira. 184 aileye gerek başkanlığımızdan gerekse Bilecik’teki vatandaşlarımızın zekat ve fitre katkılarıyla 184 ailelere yaklaşık 24 Bin Liralık yardımda bulunmuştur. Harcamaların tümü geçen sene 228 Bin Liradır. Küçük bir vilayette vakıf olarak böyle bir meblağa ulaşabiliyorsa Türkiye genelinde yapılan yardımların ve faaliyetlerin ne kadar devasa olduğunu buradan anlayabiliriz.”  

Editör: TE Bilişim