Hasan Güner


Şeyh Edebalı Türbesi’ne gerçekleştirilen ziyaretler sırasında ulaşımı kolaylaştırması amacıyla geliştirilen asansör projesi için somut adımlar atılmaya başlandı.
Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberde, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ahmet Özünlü, türbeye asansör yapmak için proje hazırladıklarını belirterek, özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların kullanımına sunulacak olan asansör için hiçbir finansman sıkıntısının olmadığını, kamuoyundan ve yetkililerden destek beklediklerini söylemişti.
Girişimler sonuç verdi ve Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden gelen bir ekip, Şeyh Edebalı Türbesi’nde detaylı incelemede bulundu. İnceleme sırasında ekibe Şeyh Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş ile ANAP Eski İl Başkanı Recep Beyhan da eşlik etti.
Bu üçlü geçtiğimiz günlerde gelişmelere ilişkin Vali Ahmet Hamdi Nayir’e bilgi vermiş, çalışmaların hızlandığını ve Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden heyetin geleceğini aktarmışlardı.
Önceki gün Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden bir heyet Şeyh Edebali Türbesi’ne gelerek inlemelerde bulundu ve asansörün yapılması düşünülen yerde keşif yaptı.
İnceleme sonunda gazetemize bilgi veren Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü Nursel Kaya, “Makine mühendisimiz, mimarımız ve teknikerimiz ile birlikte bu civarı tarıyoruz. Engellilerden talep var. Biz de istiyoruz bunu. Birlik olmanız da çözüm getirdi. 2014 sonuna kadar bu işi çözeriz gibi geliyor.” dedi.
Ahmet Özünlü, incelemeler sırasında şehir hamamını da gündeme getirerek, “Senelerdir kullandığımız tarihi hamamı, çoğunluğu olan iktidar partisi satılığa çıkardı. Öğrenci, asker ve işçinin çok olduğu bir şehirde bu önemli bir ihtiyaç.” dedi.
Şube Müdürü Kaya, konuya dair şunları söyledi:
“Mülkiyeti bizim olmayan eserlere bakamıyoruz. En büyük dezavantajınız hamamın Özel İdare’nin olması. Siz Valiyle irtibata geçin ve bu sıkıntıları ona aktarın bence.” dedi.

Editör: TE Bilişim