Eskişehir’in İnönü ilçesinde yaşayan anne Ülfet Şenkaya ve 65 yaşındaki kızı Nilüfer Şenkaya, evlerine zorla giren iki kişi tarafından Aralık ayının sonunda gasp edilerek vahşi bir şekilde öldürülmüştü.Davanın ilk duruşması Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görüldü. Mahkeme sırasında katillerden gelen “Çaldığımız 60 TL para ile şarap, bira içtik” itirafı ise şok etkisi yarattı.

Anne kızın evine hırsızlık amacıyla pencereyi kırarak zorla giren Ayhan Ş. (29) ve İsa T. (31)’nin davası 12 Eylül Salı günü Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.Mahkemeye Bursa ve Sakarya’dan Kadın ve Demokrasi Derneği üyeleri de katıldı ve kadın cinayetlerine caydırıcı cezalar verilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirttiler. Vahşice katledilen anne kızın yakınları da mahkeme salonunda hazır bulundu.

Çaldıkları parayla şarap içmişler

Duruşma sırasında hakimin sorularına cevap veren Ayhan Ş. ve İsa T. salonda bulunanları şok eden bir itirafta bulundu. Anne kızı gasp ettiklerini itiraf eden zanlılar, “Evde 60 TL civarında bir para bulduk ve o parayla şarap, bira içtik” dediler.

Olay olmadan önce alkol ve uyuşturucu aldıklarını söyleyen Ayhan Ş. ve İsa T. eve girdikten sonra anne kız ile bir arbede yaşadıklarını belirttiler. Kadınlardan birine tokat attıklarını itiraf eden katiller diğerinin ise kaçarken yere düşüp kafasını  vurduğunu söylediler.

Acılı anne kızın yakınlarını bir kez daha yasa boğan kan dondurucu itirafın ardından devam eden dava Ocak ayına ertelendi.

Editör: TE Bilişim