Eskişehir’in İnönü  ilçesinde yaşayan anne kızın evine zorla girerek vahşice katlettiği iddia edilen zanlıların davası Bilecik Adliyesi’nde görüldü.

DARBEDİLEREK KATLEDİLDİLER

İddialara göre, Eskişehir'in İnönü ilçesinde, evlerine zorla  giren 2 kişi tarafından 87 yaşındaki anne Ülfet Şenkaya ve 65 yaşındaki kızı Nilüfer Şenkaya gasp edilerek ağır bir şekilde yaralandı.
Yenice Mahallesi'ndeki eve Aralık ayının sonunda zorla giren ve evden bir miktar para alan Ayhan Ş. (29) ve İsa T'nin (31) darbederek ağır yaraladığı emekli öğretmen Ülfet Şenkaya, olaydan 3 gün sonra yaşam mücadelesi verdiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahalelere rağmen kurtarılamadı.Kızı Nilüfer Şenkaya ise sadece 52 gün hayatta kalabildi.

KADEM’DEN DESTEK GELDİ

Zanlıların ilk  davası dün Bilecik Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başladı. Davaya Bursa ve Sakarya Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyelerinden de destek geldi. Dava öncesi Bilecik Adliye Sarayı önünde açıklama yapan KADEM Hukuk Komisyonu Üyesi Av. Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu, KADEM olarak kadın cinayetlerinin artık son bulmasını ve başka canların yanmaması için caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Hacıbektaşoğlu şöyle konuştu:

Eskişehir’in İnönü ilçesinde, 87 yaşındaki Ülfet Şenkaya ve 65 yaşındaki kızı Nilüfer Şenkaya, gece gasp amacıyla evlerinin camı kırmak suretiyle yatak odasına giren şahıslar tarafından hunharca katledilmişti.
KADEM olarak bugün, Ülfet Şenkaya ve Nilüfer Şenkaya davasında adaletin yerini bulması için Bilecik Adliyesi'ndeyiz. Kendi evlerinde acımasızca katledilen anne kızın katillerinin, adalet ve hukuk çerçevesi içerisinde en ağır cezayı almaları gerektiğine inanıyor ve bu kararın emsal teşkil etmesini istiyoruz. Bu gözü dönmüş canilerin herhangi bir iyi hal indiriminden yararlanmadan, kadın cinayetlerinin toplum vicdanında açtığı yaranın sızısını bir nebze de olsa dindirecek cezanın takdirini yüce mahkemeden talep ediyoruz.

Yıllarca devletimize ve milletimize öğretmen olarak hizmet vermiş ve topluma faydalı binlerce birey yetiştirmiş olan Nilüfer Şenkaya, gözü dönmüş caniler tarafından annesiyle birlikte vahşice katledilerek, yaşam hakları ellerinden alınmıştır. Devletine ve milletine yılarca hizmet etmiş bu kadınlar için toplumun her kesimini, onların ailelerinin yanında mücadele etmesi için davet ediyoruz.
KADEM olarak kurulduğumuz günden bu yana olduğu gibi; kadın cinayetlerinin artık son bulması, başka canların yanmaması için suçluları caydıracak daha da ağır yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması için çalışacağımızı ve kanun koyuculara bunlarla ilgili öneriler sunmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz.”

“BAŞKALARININ DA CANI YANMASIN”

Hacıbektaşoğlu’nun ardından konuşan merhum Ülfet Şenkaya’nın acılı kızı Gülfer Çetiner ise “Pınar Hanım’ın beyan etmiş olduklarının arkasındayım. Benim canım yandı, başkasının da canı yanmasın. Bu iki caninin en ağır cezaya çarptırılarak, bu şekilde düşünenlerin vazgeçmesini istiyorum. Hukuk mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğim. Kadınlar yalnız yaşayamayacaklar mı, daima arkalarında bir erkek mi olacak. Ben de emeki bir öğretmenim. Binlerce çocuk yetiştirdim. İnönü’den böyle insanların çıkmasına çok üzülüyorum. Bizim kapılarımız kilitlenmezdi, camlarımız kapanmazdı. Toplumumuz neden dejenere oluyor. Eğitimciler, aileler çocuklarınızı eğitsinler. Vicdanlı, ailelerine saygılı çocuklar yetiştirsinler.” dedi.

Dava, Ocak ayına ertelendi.

Editör: TE Bilişim