Star Tv televizyon kanalında Vahe Kılıçarslan’ın hazırlayıp sunduğu “Vahe ile evdeki mutluluk” programının bu haftaki bölümünde Söğüt’teki Ertuğrul Gazi Türbemizin Bursa ilindeymiş gibi gösterilmesi sonrası İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün inceleme başlatmasının ardından Kılıçarslan, hatasının farkına vararak Bilecik halkından özür diledi.

Vahe Kılıçarslan’ın her hafta yurdumuzun farklı bir iline gidip, şehrin tarihi ve kültürel özeliklerini, yöresel lezzetlerini tanıtan ve o ilde bir ailenin evini baştan aşağı yenilemesi içeriyle ilgili programının son gösterimi yapılan 210.bölümünde büyük bir fiyasko yaşanmış ve Bilecik ilinin büyük manevi değeri olan Ertuğrulgazi Türbesi Bursa’daymış gibi gösterilmişti.

Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Bilecik’in Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbemizi Bursa’daymış gibi gösteren Vahe Kılıçarslan’ın Star Tv’deki programı boyunca da ekranının alt köşesinde Ertuğrulgazi Türbesi’nde olmasına rağmen Bursa yazısı yansıtılmıştı.

Büyük yankı uyandıran haberimiz sonrası Bilecik Valiliği, İl Kültür Müdürlüğü ve siyasilerin bu ayıbı kapatmak için ne gibi bir girişimde bulanacağı merak konusu olmuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri tarafından haberimiz üzerine yapılan inceleme sonucu Star TV’de yayınlanan programın sunucusu Vahe Kılıçarslan’a ulaşıldığı öğrenildi.

Konu ile ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü arayarak telefon ile ulaşan ve açıklamada bulunan Vahe Kılıçarslan, haberi okuduğunda çok üzüldüğünü ve amacının Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti kuruluş şehri Bilecik’in tanıtımına katkı sağlamak ve Ramazan ayı gibi özel bir ayda bu kutsal toprakları izleyenlerin görerek ziyaret etmelerini arzuladığından dolayı Bursa programının içerisine dahil edildiğini ifade etti.

Bursa ile çok kısa mesafede olan Ertuğrul Gazi Türbesi’nin insanların burayı görüp bu manevi havayı tatmalarını isteği üzerine programa eklendiğini dile getirdi. Ayrıca Söğüt’ün ve Bilecik’in kendisinde yerinin ayrı olduğunu ifade etti ve “Bilecik halkından özür diliyorum” dedi.

Bilecik'e özel program yapacak

Bunun yanı sıra Bilecik halkının bu duruma tepki görmesinin kendisinde derin üzüntü yarattığını söyleyen Vahe Kılıçarslan, bu hatayı telafi etmek adına Temmuz ayı içerisinde Bilecik’te özel bir program yapacağını ve program konsepti kapsamında ihtiyaç sahibi bir kişinin evini yenileyeceğini dile getirdiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim