İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun, Karayolları 14. Bölge Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu’na yılan hikayesine dönen Bilecik-Yenişehir yolunu sordu. Uzun, yolun ihale aşamasının ne durumda olduğunu ve 7 yıldır bitmeyen böyle bir başka yol olup olmadığını sordu.

Bilecik halkı ve Bilecik sanayicisi için çok önemli olan Yenişehir -Bilecik yolunun 7 yıldan beri bitirilmediğini belirten Uzun konunun yılan hikayesine döndüğünü belirterek, yolun bir ihale yapılıp bir iptal edildiğini, ihaleye çıkacak denilip tam 7 yıldır oyalandığını ifade eti.

Fevzi Uzun, Bilecik’in seramik sektörünün büyük bir kısmının bu yolu kullandığını kendisinin akaryakıt istasyonu işlettiğini  her gün 30 -40 kişinin istasyonlarına uğrayarak başka alternatif yol var mı diye sorduğunu da söyledi. Uzun, Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıoğlu’na, bu kadar uzun süren yolun olup olmadığını çok merak ettiğini sordu.

Uzun’un sorusu üzerine önce Vali Hamdi Nayir, 7 ayrı ihalenin birleştirilerek yapıldığını ve bu 7 ihalede Bilecik-Yenişehir yolunun da bulunduğunu o yüzden yaşanan aksamalarda Bilecik’in de nasibini aldığını geçtiğimiz hafta içinde Bakanlıkta bu yol için yaptığı ziyaretlerde Ağustos ayı içerisinde ihaleye çıkacağı bilgisini verdiğini aktardı.

14. Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu daha önceden bu yolların çok kötü olduğunu şimdi gelen ödenekler ile yolların yapımına başlandığını Ağustos ayında yapılacak ihale sonrasında çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim