Cafer Elmas

Yaklaşan genel seçimler öncesi AK Parti’den Üzeyir Yıldırım da Milletvekilliği için aday adayı olmayı düşündüğünü açıkladı.

Bilecik'te en güçlü parti olma özelliğini elinde bulunduran AK Parti’de aday adaylık bolluğu yaşanıyor. AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un Milletvekilliğine adaylığına adı geçmesinin yanı sıra Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın da aday olmayı düşündüğünü açıklamasının ardından, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın ablasının oğlu olan Garanti Bankası Müdürü Hüsnü Bayrakçı’nın da adaylar arasında isminin geçmesi, İl Genel Meclis üyesi Oğuz Sertler’in aday adaylığını açıklamasının ardından genel merkezin aldığı karar sonrası adaylıktan vazgeçmesi, Bozüyük Belediye Meclis üyesi Dişçi Sinan Urhan'ın yanısıra İstanbul’dan gelen babasının Bozüyüklü olduğunu İstanbul’da Milletvekilliği adaylığı zor olduğu için adaylık şansını Bilecik’ten denemeye geldiğini söylediği iddia edilen iş kadını Hatice Enginar ile birlikte Ankara Bilecikliler Derneği Başkanı Üzeyir Yıldırım’ın da AK Parti’den Bilecik Milletvekilliği için aday adayı olacağı öğrenildi.

Ya nasip diye yola çıkan, İlahiyatçı olduğunun altını çizen Üzeyir Yıldırım nasip olursa ve partisinin uygun görmesi durumunda genel seçimlerde Bilecik Milletvekili aday adayı olmayı düşündüğünü belirtti.

2002 seçimlerinde AK Parti Milletvekili seçilen Fahrettin Poyraz'ın arkasında 2. sıra Milletvekili adayı olan Üzeyir Yıldırım, geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde de Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

Daha önceden Milletvekili aday adaylığında adı geçen Yıldırım’ın, 3 defa ardı ardına Milletvekili seçilen Fahrettin Poyraz’ın seçilmesi ile bu yüzden önlerinin kesildiği düşüncesindeyken, Poyraz’ın artık aday olmaması ile önlerinin açıldığı düşüncesiyle aday adayı olmayı düşündüğü belirtiliyor.

Üzeyir Yıldırım, Ankara Bilecikliler Derneği Başkanlığını yürütmesinin yanısıra Ankara’da matbaa basım işi ile uğraşıyor.

Kitap basımı yapan ve zaman zamanda Bilecik’te öğrencilere kitaplar hediye eden Üzeyir Yıldırım, aday adayı olacağını nasip olursa aday   gösterilmesi durumunda Bilecik'e gece gündüz hizmet etmek için vargücü ile çalışacağını aktardı.

Kararı genel merkezin vereceğini Bilecik’te bir milletvekilinin garanti olduğunu, 2.yi çıkarma şansınında yüksek olduğunu belirten Yıldırım,  Milletvekili adayının bölgesinde sevilmesinin önemli olduğunun altını çizerek bu kapsamda da kendisine güvendiğini belirtti.

Yıldırım, Cumartesi günü yapılacak İl Başkanlık kongresine geleceğini ve partilileri ile birlikte olacağını da söyledi.

 

Editör: TE Bilişim