Cafer Elmas

Cumhuriyet Bayramı'nda çelenk koymanın yasaklanmasının ardından CHP Bilecik İl Yönetimi Cumhuriyet Meydanı'nda alternatif bir kutlama gerçekleştirmişti.

        Kalabalık partili grubu ile birlikte  Atatürk anıtına çelenk koyan CHP İl Başkanı Av. Çağatay  Karaahmet ardından yaptığı konuşma esnasında fotoğraf karelerine ve kameralara Üyük Köylü Şaban takıldı. Fotoğraflarda da eline bayrağını alıp Atatürk anıtının yanına dikiliyor ve kollarını açıyor Ata'ya selam duruyor.

        Bilecik sokaklarında elinde sürekli bir meşalesi, ağzında ise türküsü bulunan Üyük Köylü Şaban, son olarak CHP'nin çelenk sunma töreninde ve fener alayı yürüyüşünde objektiflere takıldı.

        Yüksek sesle bağrışları mesajlar vermesi, belki de bir çok kez dikkat etmediğimiz ya da sadece gülüp geçtiğimiz bu insan bu kareyle yapılan bütün kutlamaların önüne geçti. Onun bu davranışına CHP yetkilileri de hiç ses çıkarmadı.

        Herkes İl Başkanı Karaahmet'i dinlerken arka tarafta bir o yana bir buyana koşturup duran Ata'ya selam veren Şaban'ı izledi.

        Her nekadar herkesin onu izlemesi ile İl Başkanı Karaahmet'in de dikkatinin dağıldığı gözlensede o bu tavırlar ile herkesin sempatisini kazandı.

        Gölpazarı'nın Üyük Köyü'nden olan Şaban, aynı günün akşamı düzenlenen Fener Alayı yürüyüşünde de en başı çekti ve yanık sesi ile hem türkü çağırdı, hem bayrak salladı.

        O aslında bir çok mesaj verdi ama anlayabilene.

Editör: TE Bilişim