Korkmaz Kesik

Bozüyük ilçesinde yaşayan emekli tarih öğretmeni Deniz Uysal, yazdığı ‘Kehanet’ isimli kitapla okuyucularıyla buluştu.  Edebali Kırtasiye’nin düzenlediği imza gününe katılan Uysal, imzaladığı kitaplarla okuyucularıyla bir araya geldi.  

“İLGİDEN OLDUKÇA MEMNUNUM”

10 yıldır kitap yazan emekli tarih öğretmeni ve yazar Deniz Uysal, yazılmış 5 romanının olduğunu ancak ilk yayımlanan kitabının ‘Kehanet’ olduğunu söyledi. Fantastik ve bilimkurgu türünde olan ‘Kehanet’ romanının 2 ay önce yayımlandığını belirten Uysal, okuyucularından olumlu tepkiler aldığını kaydetti. Kitaba karşı ilgiden memnun olduğunu dile getiren Uysal, ‘Okuyucularım kitabı eline aldıklarında başladıktan sonra bırakamadıklarını belirttiler. Kitabıma her kitap sitesinden ulaşılabiliyor. Kitabıma karşı şuan ki ilgilen oldukça memnunum. Kitap çıktıktan sonra bu kadar yoğun satılması gurur verici bir durum. Kitabımı ayrıntılı yazmaya çalıştım. Tiplerin yaşayan tipler olmasına, betimlemelere dikkat ettim.  Kitap çıkalı iki ay oldu umarım bundan sonraki süreçte daha iyi sonuçlar alırız.’ dedi.

SIRADIŞI BİR KİTAP

Bilimkurgu ve fantastik türünü çok sevdiğini ifade eden Uysal, yazdığı ancak henüz yayımlanmayan diğer romanlarının da bilimkurgu ve fantastik türünde olduğunu belirtti. Kitabın içeriğinin zenginliğinden bahseden Uysal, kitabını şu cümlelerle özetliyor: “ Bu tarzın dışında yazmayı hiç düşünmedim. Bu bağlamda değişik, sıra dışı bir kitap ortaya çıktı. Kitap; tarihi, macera, fantastik, aşk, romantizm bunların hepsi var. Bu kitapta okuyucu hepsini bulabilir.”  

YENİ KİTAP MÜJDESİ

Okuyucularına ikinci romanın çıkacağı müjdesini veren Uysal, yeni çıkacak kitabın Haziran ya da Temmuz ayında okuyucularla buluşacağını söyledi. Yeni çıkacak kitabı hakkında ipuçları veren Uysal, “Şuan ikinci romanın yayımlanması çalışmasına devam ediyoruz. O kitabım da Haziran ya da Temmuz ayı gibi hazır olacağını düşünüyorum. Yeni çıkacak kitabım da bilimkurgu türünde, Kehanet kitabı biraz daha fantastik, yumuşak ve romantik ama yeni kitap bilimkurgu ağırlıklı bir kitap.” dedi.

DÜNYAYA FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI

Uysal,  her yaş grubundan okuyucularının olduğunu belirtirken bilimkurgu ve fantastik türünün dünyaya farklı bir bakış olduğunu söyledi. Doğaüstü olaylara da çok meraklı olduğunu dile getiren Uysal, “Fantastik ve bilimkurgu türü gençler arasında okuyucusu çok var. Ben fantastik ve bilimkurgu türünü çok farklı olduğu için okuyor ve yazıyorum.  İçinde bulunduğunuz dünyadan sizi uzaklaştırıyor. Zihniniz dinlensin istiyorsanız, farklı bir şeyler düşünmek istiyorsanız, dünyada biraz sihrin var olduğunu anlamak istiyorsanız bu kitabı okuyabilirsiniz. Farklı evrenler, doğaüstü olaylara da çok meraklıyım. Bu beni bulunduğum çevreden, sıkıntılardan uzaklaştırıyor. Dünyaya biraz farklı bakış açısıyla bakmış oluyorsunuz.” ifadelerini kullandı.  

‘ACABA BU DELİ Mİ?’

Romanlarını yazarken yaşadığı olağanüstü olaylardan esinlendiğini söyleyen Uysal, Doğaüstüne, bilimkurguya çok fazla ilgisinin olduğunu belirterek romanlarını hep bu tür üzerinden yazdığını söyledi. Doğaüstü olayların Kuran’ı Kerim’de de geçtiğini kaydeden Uysal, romanlarındaki esin kaynakları hakkında şunları aktardı: “Kitabı yazarken olaylardan esinlendim. Doğaüstüne, bilimkurguya çok fazla ilgim var. Kendi hayatımda da anlatamayacağım olaylar var. Bunları anlatacak olduğumda insanlar, ‘Acaba bu deli mi?’ gözüyle de bakabiliyorlar. Bir insan biraz farklıysa, biraz sıra dışıysa bizim o insanları kabul etmemiz zorlaşıyor. Bu yüzden yaşadığınız doğaüstü olayları çok fazla anlatamıyorsunuz. Benim çok fazla deneyimim var. Kutsal kitabımız olan Kuran’ı Kerim’de, ‘Dünya bir tek bizim olduğumuz yer değil.’ diye geçiyor. Hatta Şeyh Edebali, ‘Dünya senin gözlerinin gördüğü ile sınırlı değildir.’ diyor. Ben buna inanıyorum. O nedenle de biraz doğaüstü romanlar yazdım. Çünkü bu türü çok seviyorum herhalde böyle de devam edecek.”  

“STEPHEN KİNG’İ ÇOK SEVERİM”

Dünya edebiyatından Stephen King, Maxime Chatam, Jean-Christophe Grangé gibi yazarları çok okuduğunu söyleyen Uysal, en çok bilimkurgu ve fantastik türü romanları okumayı sevdiğini belirtti. Bu türde Stephen King’in en iyi yazar olduğunu ifade eden Uysal, “Çok geniş bir kütüphanem var. Çok beğenerek okuduğu romanlar var. Gerçek hayat öyküleri, tarihi romanları da okuyorum ama benim asıl tarzım ve çok sevdiğim doğaüstü, fantastik, bilimkurgu kitaplarıdır. Polisiye, gerilim türünü de severim. Polisiye, gerilim türünde Jean-Christophe Grangé’ı çok seviyorum. Grangé vazgeçemediğim bir yazar. Maxime Chatam ve Stephen King’i çok severim. Stephen King bu türün en iyisidir.” dedi.

KİTAP, FARKLI DÜNYALARA AÇILAN KAPI

Kitap okumanın farklı dünyalara açılan bir kapı olduğunu kaydeden Uysal, sözlerine şu ifadelerle son verdi: “Okumak içinizde bir şeyleri serbest bırakıyor. Bilgisayarın başında oturmaktansa, televizyona kilitlenip kalmaktansa hafif bir müzik eşliğinde farklı dünyalara açılan kapıları bulmuş oluyorsunuz. O kapını ve dünyanın kilidi sizin elinizde oluyor. Bunun için bu kitabı okuyabilirler. Bütün okuyucularıma iyi okumalar diliyorum. Okuma sevgilerinin hiç bitmemesini diliyorum.”

Editör: TE Bilişim