Cafer Elmas

Yüzündeki lekelerden kurtulmak için gittiği güzellik salonunda uygulanan maskeden yüzü yanan E.T. 20 gün eve hapis oldu. Sağlık Bakanlığı’na ve yargıya başvuran E.T., ilaç firması ve güzellik salonundan şikayetçi oldu.

Bilecik'te iddiaya göre yüzündeki lekelerden kurtulmak isteyen E.T. (31), Bilecik’te hizmet veren bir güzellik salonuna başvurdu. Yüzüne %20 asit içeriği olan kimyasal peeling uygulanan genç kadın, işlem sırasında kuvvetli bir yanma hissetti.

E.T.’nin acıya dayanamaması üzerine normalde 10 dakika sürmesi gereken işlem 3 dakikada sonlandırıldı. İddiaya göre uygulamayı yapan uzman, E.T.’ye bu durumun normal olduğunu söyledi ve yüzüne fondöten sürerek gönderdi.

Yüzündeki yanma akşam saatlerinde devam eden genç kadın, güzellik salonunu telefonla aradı ve durumu anlattı. Kendisine bir kez daha bu durumun normal olduğu, eve gidince ılık suyla yıkaması ve sabaha bir şeyi kalmayacağı söylendi. Ancak söylenenleri yapan E.T., sabah kalktığında aynaya bakınca adeta şok geçirdi. Talihsiz kadının yüzü yanıklardan dolayı siyah lekelerle kaplanmıştı.

Panikle güzellik salonuna giden E.T.’ye iddiasına göre bir kez daha bir şeyi olmadığı söylendi ve güneş koruyucu bir fondöten sürülerek gönderildi. Özel bir firmada satış temsilcisi olarak çalıştığını belirten genç kadın, bu halde müşteri karşısına çıkamayacağı için Bilecik Devlet Hastanesi’ne gitti ve dereceli yanıktan dolayı iş göremezlik raporu aldı.

Ertesi günün sabahında yanık izlerinin koyulaştığını gören ve acıları devam eden genç kadın, son çare olarak Ankara’da bir hastaneye gitti. Burada cildinin üst kısmındaki deri soyuldu ve kendisine güneşe çıkmaması söylendi. 10 gündür dışarıya çıkamadığını ve işe gidemediğini belirten talihsiz kadın, bu durumun 10 gün kadar daha devam edeceği için işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Ankara’ya gitmeden önce güzellik salonundan ilacın kutusunu istediklerini belirten E.T., ancak görevli uzmanın kendilerine sadece ilacın adını yazdığını, kutunun fotoğrafını çekmelerine dahi izin verilmediğini, bu sebeple kullanılan ilaç konusunda emin olmadıklarını söyledi.

Firmayla irtibata geçtiklerini belirten E.T., firmanın ürünün kendilerine ait olduğunu kabul etmediğini ve bu güzellik salonuna kesilmiş herhangi bir faturalarının bulunmadığını iddia ettiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Sağlık Bakanlığı’na başvurduklarını, ellerinde doktor raporu bulunduğunu ve konuyu yargıya taşımaya hazırlandıklarını belirten E.T., işlemlerin başladığını ve konunun araştırıldığını belirtti. İçeriğinde asit bulunan ilaçların kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini öğrendiklerini belirten E.T., güzellik salonundaki uzmanın cildindeki yanmayı anlayamadığını ve yüzüne fondöten sürerek gönderdiğini belirtti. Genç kadın, kendisi gibi cilt problemi yaşayan kadınların güzellik merkezlerine gitmeden iki kez düşünmesini istedi.

İddiaları kabul etmedi

E.T.’nin iddialarını sormak için gittiğimiz güzellik salonunun uzmanı S.Ç. ise iddiaları kabul etmedi. Kendisinin 15 yıldır güzellik sektöründe çalıştığını ve kimyasal peeling işleminin daha önce Bilecik’te pek çok kadına uyguladığını belirten S.Ç. ilacın içeriğinde %20 asit bulunduğunu ve bu oranın ciltte yanma yapmayacağını söyledi.

Yaşanan bu durumun E.T.’nin cildinin ürünün içindeki bir maddeye reaksiyon göstermesinden kaynaklanabileceğini belirten S.Ç. bu durumun araştırılması gerektiğini söyledi.

Ürünü aldıkları firmanın belli olduğunu, faturalarının ellerinde olduğunu, firmanın da bu durumu onayladığını söyleyen S.Ç. , E.T.’nin Ankara’da hastaneye gitmeden önce yanına geldiğinde ürünün kutusunu gösterdiğini ve adını bir kağıda yazarak kendisine verdiğini ifade etti. Genç kadının yüzüne ürünün yarısını kullandığını ifade eden S.Ç. kalan kısmının ise ellerinde olduğunu söyledi. “Kullandığım ürün, belgelerim, çalıştığım yer ortada” diyen S.Ç. yaşanan sorunun E.T.’nin cilt tipiyle alakalı olduğunu tekrarladı ve konuyla ilgili medikal araştırmanın yapılması gerektiğini ifade etti. 

 

Editör: TE Bilişim