Geçtiğimiz hafta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen iftar yemeğinin Eskişehir kökenli bir firma tarafından verilmesinin kamuoyunda tepki çektiğini gerekçe göstererek sütunlarını aktaran Sakarya Gazetesi, kendilerinin yemeğe davet edilmemelerini ise aynı gazetenin manşetine “paralel tavır almak” şeklinde taşımışlardı. Bunun üzerine Ticaret ve Sanayi Odası, “Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” başlığı altında yaptığı açıklamada, uydurma haberlerin, ilgili gazete dahil, hiç kimseye fayda sağlamayacağı belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“İlimizde yayın yapan bir gazete yürütmekte olduğumuz sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde "Şehit ve Gazi Yakınları"yla, "Huzur Evi" sakinleri ve "Sevgi Evleri"nde bulunan çocuklar için düzenlediğimiz iftar davetini bahane ederek çirkin ve maksatlı bir yayına imza attı. Davetli listesinde meclis üyeleri ve oda çalışanlarımızın da bulunduğu iftar yemeğinden "mail gönderilerek" haberdar edildiklerini ileri süren gazete, bu tavrı "Paralel Tavır mı" başlığı altında kamuoyuna sundu. Bilecik Ticaret Sanayi Odası 1.300'e yakın üyesi olan son derece saygın bir kuruluştur. İçeride ve dışarıda ciddiyetle ilimizi temsil eden bir kuruluş olarak Bilecik TSO bu türden spekülatif saldırılarla yıpratılamaz.

Bilecik TSO yaptığı davete sadece ilgili yayın organını değil hiçbir basın kuruluşunu davet etmemiştir. Aynı zamanda haber metni kendilerinin de ifade ettikleri gibi maille gazetelerine gönderilmiştir. Eğer odamızın gazeteyi hedef almak ya da dışarıda bırakmak gibi bir niyeti olsaydı, kendilerine zaten haber gönderilmezdi. Kaldı ki Bilecik TSO ve hiçbir yöneticisinin ilgili gazete dâhil hiçbir basın yayın kuruluşuyla sorunu olmadığı gibi olması da düşünülemez. Burası yarı kamusal nitelikli bir kuruluş olarak bundan sonra da Bilecik halkıyla iş dünyasının hizmetinde bulunmaya devam edecektir.

Bu türden mesnetsiz ve gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan uydurma haberlerin ilgili gazete dâhil hiç kimseye faydası yoktur, olamaz da. Haberde iddia edilen zorlama ilişkilendirmelerin hangi psikoloji ve akıl yürütme ya da kimlerin yönlendirmesiyle yapıldığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. "TSO da aynı kervana katıldı" ifadesine gelince, bu ifade sadece kamuoyu önünde değil, aynı zamanda yasal merciler nezdinde de izaha muhtaç son derece iddialı bir hükümdür. Haber ilkeleriyle bağdaşmayan sadece yoruma dayalı iş bu haber nedeniyle yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

Editör: TE Bilişim