Bilecik Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdiği "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"nde, tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in de sahne aldığı "Müfettiş" adlı oyun sahnelendi.

Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahnelenen oyunu, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve 9. Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit ile sanatseverler izledi.

Nikolay Gogol'un yazdığı, yönetmenliğini Cenk Tunalı'nın yaptığı, kılık değiştirerek kente gelecek müfettişin, kaymakam ve bürokratların nasıl ağırladığının anlatıldığı 2 perdelik oyunda, Haldun Dormen, Tolga Güleç, Hakan Altuner, Selda Özbek Orpak, Burcu Akyürek, Barış Kıralioğlu, Savaş Bayındır, Emre Büyükpınar, Tayfun Yılmaz, Caner Tör ve Efe Yeşilay rol aldı. Belediye Başkanı Selim Yağcı, oyun sonunda sanatçılara plaketlerini verirken Hakan Altıner'e "Tiyatro" ödülü plaketini takdim etti.


Usta oyuncu Haldun Dormen, oyun sonunda yaptığı kısa değerlendirmede Bilecik'te çok güzel bir kültür ve kongre merkezi yapıldığını ve tiyatroya ilişkin güzel çalışmaların gerçekleştirildiğini belirterek, emeği geçen başta Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere bütün belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Oyunun sonunda uzun yıllar önce sahnelenen ''Müfettiş'' oyununa ilişkin fotoğraf karelerinin bulunduğu küçük bir slayt gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra ilimizin büyük firmalarından olan Bien Seramik Yöneticisi Ali Ercan tarafından usta oyuncu Haldun Dormen'in seramik üzerine işlenmiş resminin bulunduğu tablo hediye etti.

 

 

Editör: TE Bilişim