Haber-Yorum
1960 yılından buyana Bilecik'e atanan Valileri gözönünde bulundurduğumuzda, görevi başında yaşamını yitiren 2 Vali'yi hatırlıyoruz. Biri Ürgen Paşa olarak hafızalarımızda yerini alan Muammer Ürgen, diğeri ise İsmail Tülek…
Muammer Ürgen, 27 Mayıs 1960 ihtilali sonrasında ülkemizde Vali olarak atanan emekli generallerden biri. Bu yüzden de halk arasında isminin hep Ürgen Paşa olarak nitelendirildiğini biliyoruz. 1967 yılı Haziran ayında Bilecik'e atanmasından sonra ilimizde hayvancılığın geliştirilmesi için yoğun çaba sarfeden Ürgen Paşa, Bilecik'te öncelikle Özel İdare ve Belediye'nin de ortak olduğu halka açık bir şirket, ardından şirket bünyesinde yem fabrikası kurulmasını sağlamıştı. Nevarki, 1967 yılı Haziran ayında Bilecik'e atanan Muammer Ürgen, tam 2 yıl sonra yine Haziran ayında Osmaneli yakınlarında resmi araçla Sakarya nehrine uçmuş, şoförü Ferman ile birlikte yaşamını yitirmişti. 2 yıllık görev süresinde ilimizde derin izler bırakan Muammer Ürgen'in anısına dönemin Belediye Başkanı merhum Necati Önen'in devlet hastanesi bahçesinde yaptırdığı şelale yıllarca o bölgeye ayrı bir canlılık katmıştı.
Halk arasında Ürgen Paşa Şelalesi olarak nitelendirilen şelalenin varlığı her nedense zaman içersinde unutulup gitti. Şelaleden devir-dayim yöntemi ile suların akıtılmasını sağlayan motorların yerinde bulunup bulunmadığı bile bilinmiyor.
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde şelaleyi gündeme getirmiş ve yetkililerin bu konuda harekete geçerek şelaleyi yeniden canlandırmasını istemiştik.
Yaz aylarında ve özellikle akşam saatlerinde hastane bölgesine yürüyüşe çıkan ve şelalenin o yıllardaki canlı dönemini bilen ve yaşayan yurttaşlar, Belediye'nin bu şelaleyi niçin canlandırmayı düşünmediğini bize soruyorlar. Halkın bu yöndeki isteğini biz de Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın bilgisine sunuyoruz.

Editör: TE Bilişim