Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, sokağa çıkma yasağı kapsamında çiftçilerin üretimlerine devam edeceğini ve bu noktada herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını belirtti.

Başkan Sevinen, sokağa çıkma yasağı boyunca çiftçilerin üretim yaparken herhangi bir cezaya muhatap olmamaları için almaları gerek önlemleri sıraladı. Başkan Sevinen,“Değerli üreticilerimiz, bitkisel ve hayvansal üretimde çalışan, üreten, nakleden herkes muaf tutulmuştu.

İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde mevcuttur. Şimdi uygulanacak sokağa çıkma yasağında da aynı şekilde muafiyet devam ediyor. Tarla ya bahçeye hayvan otlatmaya arı bakımına budamaya gibi konularda bir kısıtlama yoktur.

Üretici, hayvancılık, arıcılık, çiftçilik belgelerimizi yanımızda bulunduralım. Kolluk kuvvetlerimize kolaylık gösterelim. Onlar da gereken kolaylığı gösterecektir.

Ayrıca başkasına çalışmaya giden tarım işçilerimizin kahyaların, işçilerin bir listesini, kimlik numarasını, HES kodunu yazsın, işçi arabasında bulundursun. Bu zorunlu. Kim işe gidiliyorsa o kişinin ÇKS veya çiftçi belgesi de araçta bulunsun. Üretime gerekli tedbirleri alarak devam ediyoruz. Bereketli olsun.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim