Giyim Mensucat Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Haşim Balcı, okul alışverişi yapılırken küçük esnafın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Oda Başkanı Balcı, yapmış olduğu açıklamada, okulların açıklamasına az bir süre kaldığını söylerken öğrencilere ve ailelerine çağrı yaparak alışverişlerini küçük esnaflarından yapmalarını ve kaliteli ürünleri tercih etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Balcı,“unutmayalım ki küçük esnaf yaşarsa ekonomi canlanır” dediği açıklamasında şunları ifade etti:

“Okulların açılacağına kısa bir süre kala okul ihtiyaçlarınızı lütfen yerel esnaflardan yapalım. Marketlerin kırtasiye ve okul malzemesi satmasının çok yanlış bir tutumdur ne olduğu belli olmayan markaları alarak çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atmayınız. Çanta alınacaksa çantacıdan kırtasiye alınacaksa kırtasiyeden okul üniforması alınacaksa giyim dükkânlarımızdan yani yerel esnafımızdan yapalım unutmayalım ki küçük esnaf yaşarsa ekonomi canlanır.

Süper marketlerde belediyelerin artık bir düzenleme yapıp her türlü ürün satma serbestliğinin kaldırılması, otopark zorunluluğu gibi düzenlemeler yapılmasını rica ederim herkese iyi bir eğitim yılı geçirmesini temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim