Senemoğlu İnş. Hafriyat Nak. Gıda Ltd.Şti. vekili Avukat Edip M. Maltaş, şirket ile Şeyh Edebali Üniversitesi arasında Ziraat Fakültesi’nin arazisine ilişkin çevreyi kasten kirletme iddiasına yönelik mahkemeyi kazanırken, mahkeme kararına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Şeyh Edebali Üniversitesi’nde dönemin Genel Sekreteri Doç.Dr. Cihan Darcan tarafından Ziraat Fakültesi’nin Aşağıköy mevkiinde bulunan arazisine kasten kirletme iddiası ile Senemoğlu Hafriyat Şirketi’ne dava açılan ve uzun süredir devam etmekte olan mahkeme sonuçlanırken, Senemoğlu Hafriyat Şirketi davayı kazandığını belirtti.

Hukuk mücadelesini kazandıklarını açıklayan firma sahibi ve avukatı amaçlarının üniversiteyi yıpratmak olmadığını, üniversiteye yönelik maddi yada manevi bir dava açmayacaklarını belirttiler.

Mahkeme sonucuna ilişkin Senemoğlu Hafriyat Şirketi’nin vekili Avukat Edip M. Maltaş, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Avukat Maltaş, kazanılan mahkemeye ilişkin müvekkili Cem Senemoğlu’nun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi aleyhine herhangi bir şekilde maddi ve manevi tazminat davası açmayacağına yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Müvekkil ve müvekkil şirket aleyhine 17.01.2017 tarihinde ‘Ziraat Fakültesi ticaret yeri değil’ başlığı ile üniversite yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara karşı yapılmış olan basın duyurusudur.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde o dönem Genel Sekreterlik görevi yürüten Doç Dr. Cihan Darcan tarafından yapılan şikayet üzerine soruşturma işlemleri üniversite yetkililerince başlatılmış ve ardından hatalı ve hukuka aykırı bir şekilde bu durum Savcılığa çevreyi kasten kirletmek iddiası ile bildirilmiştir.

Müvekkil üniversitenin o dönemki Ziraat Fakültesi’nin Dekanı ve Sekreterinin talepleri üzerine ve aynı zamanda Bilecik Belediyesi’nin vermiş olduğu yazılı izne binaen hem üniversite arazisinin kalitesini arttırma, hem de erozyonu önleyip çevre halkına faydalı olup kamu hizmeti yürüterek hiçbir maddi karşılık almadan yaptığı yardımın ardından böylesine üzücü ve yaralayıcı bir durum ile karşı karşıya kalmıştır.

Doç.Dr. Cihan Darcan'ın şikayetinin ardından Savcılık ve mahkeme süreçlerinde de aynı şekilde şirketin ve kendisinin faaliyetlerinin neler olduğu, çevreye zararı değil bilakis faydası olduğu net ve açık bir şekilde ortaya koyulmuştur.

Üniversitemizin asli görevi eğitim ve öğretim faaliyeti olmasına rağmen kurum kaynaklarını hukuku aykırı bir şekilde kullanarak ne yazık ki üniversite içerisindeki iç çekişmelere müvekkil de çekilmiş ancak yüce Türk adaleti karşısında masumiyeti ortaya çıkmış ve bu husus da ispatlanmıştır.

Müvekkil, Doç. Dr. Cihan Darcan'ın şikayetinin üniversitenin bir karar ve eylemi olmaması sebebi ile Bilecik ilinin güzide bir kurumu olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi aleyhine herhangi bir şekilde maddi manevi tazminat davası açmamıştır ve açmayacaktır. Umarız ki unvan ve mevkilerinin gereklerini yerine getirebilen, liyakat sahibi kişilerin ilimizin güzide bir kurumu olan üniversitemizi layık olduğu konuma getireceğine inanıyoruz.

Basın duyurusunun ekinde kazanmış olduğumuz hukuk savaşının belgeleri olan Bilecik 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 2017.1057 Esas 2018/'377 Karar, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi'nin 2018/3040 Esas 2019/17 Karar sayılı mahkeme kararlarını da sunmaktayız, tüm kamuoyunun bilgisine saygılarla sunarız.”

Editör: TE Bilişim