Toyota, Şeyh Edebali Üniversitesine hibrit araç hediye etti.

Üniversiteden konula ilişkin olarak yapılan  açıklamada, ''Eğitime desteği ve çevrenin korunmasını kurumsal bir değer olarak kabul eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye firması üniversitemiz meslek yüksekokulu Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi ve Otomotiv Teknolojisi programlarında öğrenim gören öğrencilerin iş dünyasına adım atma yolunda aldıkları uygulamalı eğitime katkı sağlamak ve üniversitemizin uluslararası yeşil kampüs ağına katılım çalışmalarına destek vermek amacıyla üniversitemize 1 adet Toyota CHR hibrit araç hibe etti.

MYO öğrencilerinin öğrenimde yenilikçi teknolojileri yakından incelemelerine olanak sağlayacak hibe araç, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Kurumsal İlişkiler yetkilileri Tuncay Okçu ve Kamil Ölmez tarafından, Üniversitemiz Sıfır Atık Koordinatörü Doç. Dr. Edip Avşar ve Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Öğr. Görevlisi Emre Altınkaya’ya teslim edildi. Doç. Dr. Avşar, 'Öğrencilerimizin üniversitemizde dünyadaki son teknoloji trendini yakalayacak şekilde ve kalitede uygulamalı eğitim almaları için desteğini esirgemeyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş’ye, desteğin bize ulaşmasını sağlayan kurumsal iş ve planlama bölümünden Sayın Tuncay Okçu ve Kamil Ölmez başta olmak üzere tüm Toyota ailesine çok teşekkür ederiz. Kampüsümüz içerisinde emisyon miktarı minimize edilmiş son model çevreci bir araç olması üniversitemizin uluslararası yeşil kampüs ağına katılım çalışmaları için de son derece önemlidir. Çevresel anlamda yaptığımız diğer çalışmaların yanında bu aracın kampüsümüzde yer alması ve sergilenmesi ile tüm öğrencilerimizin çevresel konulardaki bilinç düzeyini çok daha üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Amacımız Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizi hem eğitim öğretim hem de çevre bilinci konusunda ulusal ve uluslararası anlamda örnek bir konuma getirmektir.'dedi.

Üniversitemize hibe edilen araçla MYO öğrencilerimizin mesleki gelişimine ve uluslararası yeşil kampüs ağına katılım çalışmalarına önemli katkılar sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.’ye teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Toyota’nın bu davranışı ile tüm sanayi kuruluşlarına örnek teşkil ettiğini belirtti. Bu tarz desteklerin teori ile pratiği bir araya getiren Üniversite-Sanayi iş birliklerinin oluşmasına ve gelişmesine katkı sunduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir, eğitime yapılan her katkının daha bilinçli ve donanımlı bireyler yetişmesine vesile olarak bir anlamda ülkemizin gelişimine katkı sunacağını belirtti.'' ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim