Cafer Elmas

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Şeyh Edebali Üniversitesi’ne yeni Rektör olarak Prof. Dr. Şükrü Beydemir atandı.

Çiçeği burnunda ilk Rektörlüğüne atanan Beydemir, gelir gelmez basına yaptığı açıklamada şaşırttı. Üniversitemiz hakkında kimlerden nasıl bir bilgi aldı, kimlerin dolduruşuna geldi bilinmez ama yaptığı açıklamalar hiç yakışık alır yönde olmadı.

Rektör Şükrü Beydemir, yaptığı konuşmasında; “bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştiren bir üniversite olacağız. Başta FETÖ ve PKK olmak üzere bütün terör örgütlerinin üniversitemizde barınmasına asla fırsat vermeyeceğiz” diyor.

Şimdi kamuoyu soruyor; önceki Rektörler ve Akademisyenler bugüne kadar ahlaksız öğrenciler mi yetiştirdi de ahlakla yoğrulmuş öğrenci vurgusu yapma gereği hissettiniz?

FETÖ’nün barınmayacağını söylerken birkaç kişi haricinde birçok akademisyen ve öğretim görevlisinin FETÖ dosyasından beraat ettiğini tüm kamuoyu biliyor.

Diğer yandan en önemlisi Rektör Beydemir, üniversitede PKK ve diğer terör örgütlerini barındırmayacağını söylüyor. Üniversitemizde PKK mı mevcut, bu örgütün mensuplarımı var? Varda Bilecik kamuoyundan ve basından mı gizlendi? 53 yıllık gazetecilik hayatımızda bugüne kadar bırakın Üniversiteyi, Bilecik’in hiçbir yerinde ne bir PKK eylemi veyahut bir olayını duymadık ve yazmadık. Olduysa, o zaman yetkililer bizden mi gizledi? Şu anda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde PKK mı mevcut?

Siz bu yönde açıklama yapıyorsanız o zaman size bu yönde doneler sunuldu ki, bu konuda böyle bir açıklama yapma zorunluluğu hissettiniz. Bilecik kamuoyunu aydınlatmak zorundasınız.

Yoksa gelir gelmez bu yöndeki açıklamalar bir eğitimciye, bilim adamına yakışmaz. Zaten her nedense yeni gelen Rektörler geçmiş dönemdeki Rektörlere formaliteden teşekkür ederken, bir yafta atarak göreve başlıyor.

Şeyh Edebali Üniversitesi’ni üniversite yapan, emeği çok büyük olan kurucu Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan hakkında ardından atanan Prof. Dr. İbrahim Taş hocamızda YÖK’e başvuru formunda Azmi Özcan hocayı tek adamlıkla suçlama gafında bulunmuştu.

Şimdi atanan yeni Rektör Şükrü Beydemir’de görevi devraldığı Rektörlüğü ve Üniversiteyi zan altında bırakacak şekilde, “bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştiren bir üniversite olacağız” diyerek sanki ahlaksız öğrenci yetiştiriliyormuş gibi, “FETÖ ve PKK olmak üzere bütün terör örgütlerinin üniversitemizde barınmasına asla fırsat vermeyeceğiz” şeklindeki söylemiyle de üniversitemiz sanki FETÖ ve PKK yuvasıymış gibi anlamların ortaya çıktığı nitelendirmede bulundu.

Kamuoyu şimdi yeni Rektör Beydemir’den bu iddialarının ve ithamlarının ne anlama geldiği hakkında açıklama bekliyor.

Editör: TE Bilişim