Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Yabancı Diller Yüksekokulu için YÖK’e yaptığı başvuru kabul edilirken,Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Üniversite bünyesinde kurulan yeni Yüksekokul ile 4 yıllık fakülteyle eşdeğer olacak Yüksekokulun çatısı altında İngilizce Hazırlık eğitiminin yanında, Modern Diller Bölümü bünyesinde üniversitemizin, bölgemizin ve kentimizin ihtiyaçları doğrultusunda Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Rusça dillerinde eğitim verilmesi planlanıyor.

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise,konuya ilişkin “Bu kararın başta üniversitemiz olmak üzere Bilecik iline ekonomik ve kültürel açıdan katkısının olacağına inanıyorum” dedi.

Bu kararın Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi için önemli bir adım olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, yabancı dil olarak İngilizcenin tüm dünyada bilim üretmenin en önemli araçlarından bir tanesi haline geldiğini, üretilen bilginin bilim dünyasında yer bulabilmesi ya da uluslararası toplantılarda kurumumuzu ve ülkemizi temsil edebilmek için İngilizce bilmenin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Rektör Taş açıklamalarına şöyle devam etti: “Yabancı Diller Bölüm Başkanlığımız üniversitemizin öğrenci ve akademik personeline İngilizce ve Almanca ile ilgili destek vermenin yanında Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi vasıtasıyla tüm Bilecik halkına yönelik çeşitli dil kursları düzenlemektedir. Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversitemiz arasındaki işbirliği protokolü kapsamında Bilecik ilindeki çeşitli okullarla ortak dil projeleri yürütülmekte, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim görmekte olan çocuklarımız bu imkanlardan faydalanmaktadır. Yabancı Diller Yüksekokulu kurulduğunda bu tür işbirliği ve faaliyetler daha geniş kesimlere ulaşacaktır. Bu manada, bu kararın başta üniversitemiz olmak üzere Bilecik iline ekonomik ve kültürel açıdan katkısının olacağına inanıyor, Yüksekokulunun kurulmasında gayretlerinden ötürü Yabancı Diller Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kadir Berk’e ve emeği geçen tüm personele teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim