Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) tahsis ettiği alanda yaklaşık 30 yıllık çam ağaçlarının kesilmesi ‘yine bir ağaç katliamı yapıldı’ eleştirilerine neden oldu.

Şeyh Edebali Üniversitesi ile yeni yapılan Devlet Hastanesi arasındaki alan Kredi Yurtlar Kurumu’na tahsis edilirken, bölgede bulunan yaklaşık 30 yaşında olan onlarca çam ağacı kıyıma uğradı. Çam ağaçlarının diplerinden kesildiği gözlenirken, dallarının ise iş makineleri yardımı ile biraraya toplandığı görüldü.

Yeşile ve bol oksijene ihtiyacımız olduğu bugünlerde dünyada ve ülkemizde yaşanan doğal afetler gözönüne alındığında betonlaşma için çam ağaçlarının yok edilmesi, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’nü eleştiri oklarının hedefi haline getirirken, birçok vatandaş durum karşısında, “yine acımazsızca yapılan bir ağaç katliamına şahitlik ediyoruz” yorumunda bulundu.

“Bakanlık öneriyi kabul etmedi”

Kendilerine ulaştığımız üniversite yetkilileri alanın KYK’ya tahsis edildiğini söylerken, bir önceki ve yeni üniversite yönetiminin KYK’nın hali hazırdaki yerinin yan tarafındaki arsada buna ilişkin bir çalışma yapılabileceğinin belirtildiğini lakin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu öneriyi kabul etmediği söyledi.

Üniversite yönetiminin bu yöndeki tüm girişimlerine rağmen projenin değiştirilemediği de öne sürüldü. Üniversite yetkilileri son olarak ağaçların kesilmesinin kendilerini de rahatsız ettiğini fakat başka bir çözüm bulanamadığını belirtti.

Siyasi baskı mı yapıldı?

Diğer yandan Ankara’dan üniversitenin içinde bulunan bölgenin KYK’ya tahsis edilen arazisi için üniversite yönetimine de bir takım siyasi baskı geldiği gelen iddialar arasında yer aldı.

Yine her ne kadar siyasi baskı olduğu iddia edilse de üniversite yönetiminin çam ağaçlarının bulunduğu araziyi Bakanlığa KYK için tahsis etmesi ve bu yönde direnmemesi düşündürücü bulundu.

Editör: TE Bilişim