Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 2 yeni kitabını yayımladı. Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Bilgin imzalı “Milli Mücadele Döneminde Bilecik” ve yine Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Vedat Turğut’un "Osmanlı Devleti’nin Kuruluş Coğrafyasında Vakıflar ve Şehirleşme” isimli kitapları, Bilecik TSO’nun katkılarıyla basıldı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üniversitemizin ard arda yayımladığı dört önemli çalışma tarihimiz, kültürümüz ve kimliğimizin kodlarının daha net bir şekilde aydınlatılmasına vesile olacaktır. Bir medeniyetin nüvesini teşkil eden Bilecik coğrafyasının, o dönemki adı ile Ertuğrul Sancağı'nın 20. yy. başlarındaki durumunu arşiv belgeleri ile anlatan "Ertuğrul Sancağı (1900-1918)", tarihin en önemli medeniyetlerinden biri olan Osmanlı Devleti'nin temellerinin atıldığı Bilecik'in 20.yy. itibariyle Türk Milleti'nin verdiği var oluş mücadelesinin vuku bulduğu savaşlarda en fazla tahribata maruz kalan şehirlerden biri olması dolayısıyla, savaşın sebep olduğu acı tanıklıklara arşiv belgelerine dayalı İlmî bir bakış açısı getiren "Millî Mücadele Döneminde Bilecik", şehirlerimizin medeniyet yolculuklarında giderek medeniyetin merkezini teşkil eden “vakıf” geleneğinin Osmanlı Devleti'nin kuruluşundan itibaren toplumun tüm kesimleri üzerinde göstermiş olduğu etkiye Bilecik ve çevresini odak alarak arşiv belgelerine dayalı bilimsel bir yaklaşım sergileyen "Osmanlı Devleti’nin Kuruluş Coğrafyasında Vakıflar ve Şehirleşme (16. yy. Bilecik ve Çevresi)" ile Türk Milleti'nin yaşam tarzı ve kültürü içinde son derece önemli bir yeri olan yayla ve yaylacılık konusunun alanında uzman kişilerce bilim dünyasıyla paylaşıldığı "Yayla Kültürü ve Yaylacılık Sempozyumu (6-7 Kasım 2014-Bilecik)" isimli eserler yayınlanmıştır.

Üniversitemizin bilimsel sorumlulukları çerçevesinde planladığı doktora tezlerinin sonucu olan ilk üç eser kuruluştan günümüze kadar Bilecik bölgesinin tarihî ve kültürel dokusunu ana hatları ile açık bir şekilde ortaya çıkarmaktadır. Yazarların uzun yıllara yayılan hassasiyet, titizlik ve emeklerinin sonucu olan bu çalışmalar hem kültürümüze büyük bir katkı sağlayacak hem de bilgi birikimimizi zenginleştirecektir.

İnsanlığın zamana ve mekâna hakim olma ve varlık gayesinin anlamlandırılması yolundaki gayretinin bir yansıması olan eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçenleri ve yayımlanmasına destek olan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) tebrik eder, Üniversitemizin bilime ve kültüre olan katkılarının devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Editör: TE Bilişim