Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Gelecek İçin Çevre Dostu Tarım” isimli proje kapsamında Şeyh Edebali Üniversitesi’nde panel düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda Ziraat Mühendisi Levent Burgu moderatörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak; Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr. Üyesi Emre Dandıl, Yalova- Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Ziraat Mühendisi/Bitki Besleme Bölümü’nden Dr. Barış Albayrak, Yalova-Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Bitki Besleme Bölümü’nden Ziraat Mühendisi Gülşah Üğlü katılım sağladılar.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşma gerçekleştiren Tarım Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak geniş bir faaliyet alanına sahibiz. Bitkisel üretimden, hayvansal üretime, doğal kaynaktan, korunmasına kadar birçok sorumluluk alanımız bulunmaktadır” dedi.

“İlimize sanayi tesisinin kazandırılması amaçlanmaktadır”

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, ilimize il tarım organize sanayi bölgeleri kazandırılması amaçlanmaktadır dediği konuşmasında; “gerçekleştireceğimiz her proje ilimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sunacaktır. Bu projeler ile tarım ve organize sanayi bölgelerinin çalışmaları ve ilimize sanayi tesisin kazandırılması amaçlanmaktadır. Çiftçi eğitim çalışmaları ve tanıtım organizasyonları ile üreticilerimizin gelir seviyesinin artırılması yönelik çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

“Bilecik coğrafi anlamıyla çok kıymetli bir değere sahip”

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise Bilecik’in coğrafi anlamda çok kıymetli bir değere sahip olduğunun altını çizdiği konuşmasında şunları vurguladı:

“Bilecik coğrafi anlamıyla çok kıymetli bir değere sahip. Bilecik üç bölgenin kesiştiği, iklim anlamıyla farklı bölgelerin özelliklerini taşıyan endemik bitkiler açısından, tarım açısından bunun yanında 100 rakımından 1900’li rakımlara kadar olan coğrafyayı içinde barındıran oldukça değerli bir araziye sahip aslında.”

“Tarım ve Hayvancılıkta başarı gerçekleştirmek zorundayız”

Vali Yardımcısı Akın Yılmaz ise tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaptığı konuşmasında; “zenginliğin ötesinde, sanayinin ötesinde özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili başarımızı usulüne uygun olarak gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Bunun değerini hep birlikte iyi kavramamız lazım” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından devam eden programda, panelistler kendi uzmanlık alanlarına ilişkin katılımcılara toprağın önemine ilişkin sunum gerçekleştirdiler.

Editör: TE Bilişim