Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde 2018-2019 akademik yılını başarıyla tamamlayan öğrenciler, törenle diplomalarını aldı.

Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı’nda  düzenlenen mezuniyet törenine; Vali Bilal Şentürk, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Murat Bulut,  Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, kurum amirleri, akademik personel ve öğrencilerin aileleri katıldı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı sonunda üniversiteden 3146 mezun edildiğini söyleyen Rektör Taş, “Üniversitemizin kurulduğundan bugüne kadar ise toplam 22.000 öğrencimezun ettik. Mevcut öğrencilerimizi de hesaba kattığımızda BŞEÜ, sayıları 40 binleri bulan büyük bir aileye dönüşmüştür.

Bugün üniversiteler sadece mevcut öğrencilerinin sayısı ve niteliği ile değil mezun öğrencilerinin ürettikleri, gelişimleri ve ülkemize kattıkları katma değerler ile de ölçülmektedir. Bunları göz önünde bulundurduğumuzda BŞEÜ’nün akademik ve idari kadrosunun sorumluluğu bir kat daha artmaktadır. Tüm akademik ve idari kadromuzun ve çalışma arkadaşlarımın bu sorumluluğun bilincinde olduklarına dair inancım tamdır.”dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZ 27 PROGRAMDA İLK KEZ ÖĞRENCİ ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR”

Üniversitemiz hali hazırda 7 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü ile eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. Bozüyük’te eğitim veren Uygulumalı Bilimler Yüksekokulumuz bu yıl içinde Uygulamalı Bilimler Fakültesine dönüştürülmüş ve Üniversitemiz 7. Fakültesine kavuşmuştur. Yabancı Diller Yüksekokulumuz da bu yıl yeni kurulmuş olan akademik birimlerimizden birisidir.

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında bu birimimizin akademik kadrosunu oluşturup öğrenci yetiştirmeye başlayacağız.Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurma çalışmalarımız ise devam etmektedir. Siz değerli misafirlerimize buradan bir müjde daha vermek istiyorum.Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz tam 27 programda ilk kez öğrenci almaya hak kazanmıştır. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi 2, Sağlık Yüksekokulu 2, İslami İlimler Fakültesi (İÖ), Merkez MYO 7, Bozüyük MYO 1, Gölpazarı MYO 3, Osmaneli MYO 3, Pazaryeri MYO 2, Sağlık Hizmetleri MYO 3, Söğüt MYO 3 yeni programda öğrenci alacaktır. Şimdiden Üniversitemize hayırlı olsun diyorum.”dedi.

VALİ ŞENTÜRK, “ÖNEMLİ OLAN İŞİNİZ DEĞİL, İŞİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMANIZ”

Vali Bilal Şentürk ise yaptığı konuşmada öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin ne iş yaparlarsa yapsınlar en iyi yapmaları gerektiğini vurgulayan Vali Şentürk, “Üniversite dönemindeki öğrencilik insan hayatının en güzel dönemidir. Öğrencilerimiizn çok iyi dostluklar edindiği, bolca soru çözdüğü, sınava girdiği bir dönemdir. Mezuniyetten sonra da soru değil sorun çözdüğü, sorumluluğa atılacakları bir devreye geçiyorlar. Bu yönüyle hayatta başarılar diliyorum. Sevgili öğrenciler, bu süreç hayatınızın belki de en zorlu süreci olacak. Anne babaların da bu süreçte çok özel bir desteğe ihtiyacı olan çocuklarının sabırlı bir şekilde yanında olmaları gerekiyor. Öğrenciler artık okyanusa açılıyor. Sizler bizim geleceğimizsiniz. O geleceği de hazırlamak için devlet olarak da elimizden geleni yapıyoruz. Hangi işi yaptığınız çok önemli değil, önemli olan o işi en iyi şekilde yapmaktır. Biz size güveniyoruz, bahtınız açık olsun, hepinize hayatta başarılar diliyorum.” Dedi.

Dereceye giren öğrencilerin sahneye çağrılarak diploma ve plaketlerinin takdim edildiği program, okul birincisi tarafından mezuniyet kütüğüne birincilik künyesini çakılması, öğrencilerin kep atması ve dj gösterisi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim