Korkmaz Kesik

Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen basketbol 2. Lig açılış töreni gerçekleşti. 23-27 Aralık tarihleri arasında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen üniversiteler arası Basketbol 2. Lig açılışı Namık Kemal Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi basketbol takımları arasında oynanan karşılaşma ile başladı.

“EN BÜYÜK SPOR ORGANİZASYONLARINDAN BİRİSİ”

Karşılaşma öncesi açılış töreninde konuşan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi ve Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Müdürü Battal Yılmaz bir konuşma gerçekleşti. Yılmaz, müsabakalarının amacının üniversitelerde sporu sevdirmek, üniversite gençliğini spor yapmaya teşvik etmek olduğunu söyledi. Yılmaz, “Müsabakalara katılarak üniversitelerinizi en iyi temsil etmenin, spor yapmanın zevkini ve onurunu yaşayacaksınız. Aynı zamanda diğer üniversitelerden gelen arkadaşlarla kaynaşarak yeni dostluklar oluşturacaksınız.” dedi. Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı:  “Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından ve üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen basketbol 2. Lig açılış törenine, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik’e hoş geldiniz.

Amacı üniversitelerde sporu sevdirmek, üniversite gençliğini spor yapmaya teşvik etmek ve bununla ilgili her türlü çalışmayı yapmak ve müsabakaları düzenlemek olan federasyonumuz geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında 49 branşta 181 üniversiteden 25 bine yakın lisanslı sporcu öğrencilerimizle 85 üniversitede faaliyetlerini gerçekleştirerek ülkemizin en büyük spor organizasyonlarından birisi olmuştur. Geleceğimiz olan siz sevgili gençlerimizin müsabaka kültürü ve her şeyden önemlisi mensubu olduğunuz üniversitenin, mensubu bulunduğunuz akademik kültürün gereği olan; nezaket, asalet ve hoşgörü anlayışıyla müsabık olmamızı istemekte ve bunu teşvik etmektedir. Elbette her müsabakanın galibi ve mağlubu olacaktır. Burada bizim amacımız ise öncelikle sizleri kaynaştırmak, spor müsabakalarını görsel şölene çevirmektir. Bunun için de değerli idareci ve hocalarımıza büyük sorumluluk düşmektedir.

Sevgili gençler sizler müsabakalara katılarak üniversitelerinizi en iyi temsil etmenin, spor yapmanın zevkini ve onurunu yaşayacaksınız. Aynı zamanda diğer üniversitelerden gelen arkadaşlarla kaynaşarak yeni dostluklar oluşturacaksınız. Çünkü siz sporun barış ve kardeşliği anlatan ortak dili konuşuyorsunuz. Siz sevgili gençlerden benim ve tüm hocalarınızın beklentisi, burada bulunduğunuz sürece centilmence yarışmanız ve boş zamanlarınızda sizlere mensubu olduğunuz akademik kültüre yakışır şekilde davranmanızdır. Bu vesile ile sporun gelişmesinde büyük bir hoşgörü ve desteğini gördüğümüz başta sayın rektörüm olmak üzere; rektör yardımcılarımıza, dekanımıza, okul müdürlerimize, genel sekreterimize, daire başkanıma ve kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye Basketbol Federasyonu’nun teknik ve hakem heyetine, katılımcı üniversitelerimizin idareci ve teknik kadrolarına ve sporcu gençlerimize şahsım ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu adına başarılar diliyorum.”

“SPOR TESİSLERİ ULULAR ARASI STANDARTLARDA YAPILMIŞ DURUMDA”

Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Müdürü Battal Yılmaz’ın ardından Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Tunçel bir konuşma yaptı. Tunçel konuşmasında şunları aktardı: “Sizleri burada görmekten gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. Bizlere şeref verdiniz. Buradaki misafirperverliğimizden, sizleri ağırlamamızdan memnun kalarak döneceksiniz. Biz bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ama sizlerin memnuniyeti tabii ki daha önemli. Üniversite olarak biz her türlü alt yapıyı ilk zamandan bu yana hep ön plana çıkardık. Ben buraya 2009 yılında geldiğimde bu binanın dışında sadece bir bina vardı. Ama hemen hemen birçok spor tesisi tamamlanmıştı. Üniversitelerimizin bütün spor tesisleri ulular arası standartlarda düşünülmüş, planlanmış ve yapılmış durumda. Bütün tesislerden öğrencilerimiz neredeyse 24 saate yakın, gece dışında sabah 8’den itibaren akşam 11’e kadar kullanabiliyorlar. Faydalanma imkânına sahipler. Bu bizim için önemli çünkü siz gençlerin sportif faaliyetleri bedenen ve ruhen güçlenmenize yardımcı olur. Hepinize başarılar, kolaylıklar diliyorum. Gönlümde hepiniz birincisiniz ama iyi olan kazansın.”

Açılış töreni sonrasında Namık Kemal Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi basketbol takımları arasında oynanan karşılaşmayı Namık Kemal Üniversitesi 59-29 skorla galip geldi. 

Editör: TE Bilişim