İlkbaharın gelişiyle birlikte hemen her üniversitede yapılan bahar şenlikleri, öğrencilerin çeşitli aktiviteler ve konserlerle geride kalan yılın stresini attığı geleneksel bir kampus eğlencesi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde ilk kez 2010 senesinde yapılan bahar şenliği, yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle ilerleyen yıllarda tekrarlanmadı. Üniversite Rektörü Azmi Özcan, öğrencilerin yoğun olarak istediği bahar şenliklerinin bu yıl da geçen senelerde olduğu gibi, kültürel etkinlikler ve sportif faaliyetler ekseninde gerçekleşeceğini söyledi.


Daha önce kampüs içerisinde yapılan şenlikte, dışarıdan gelerek huzuru bozmak isteyenler ve alkol alarak olay çıkartanlar olduğunu ifade eden Özcan, bunun üzerine bahar şenliklerini festival havasında yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi. Bahar döneminde kültürel etkinliklere, spor turnuvalarına ve öğrenci kulüplerinin çalışmalarına ağırlık verildiğini ifade eden Özcan, işin maddi boyutunun da şenlik yapılmamasının sebeplerinden olduğunu belirtti.

Henüz kuruluş aşamasında olan bir üniversite olarak kaynaklarının tamamını yapılanmaya harcadıklarını söyleyen Rektör Özcan, “Öğrencilerimiz her şeyin en güzelini hak ediyorlar. Ancak bizim önceliğimiz, bir an önce eğitim-öğretimin temel ihtiyaçlarının karşılanması. Henüz laboratuarlarımız tamam değil, dersliklerimiz tamam değil… Bunların yapılması için ayrılan kaynaklarımızı eğlenceye aktarırsak görevimizi tam yapmış olmayız. Ancak üniversitemiz tüm kurum, kuruluş ve ihtiyaçlarıyla yapılanmış olduğu zaman, öğrencilerimizin her türlü ihtiyaçlarına cevap veren bir yapısı olacaktır.” dedi. 

Editör: TE Bilişim