Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği, “Baca Gazlarının Çevresel Etkileri, Uygulama Ve Mevzuat” konulu bir konferans düzenledi. Yaşanan ortamlarda hava kalitesinin artırılması, endüstriyel kirleticilerin çevresel etkileri ve giderilmesine yönelik yöntemlerle, çevre yönetmeliği mevzuatlarının anlatıldığı konferans, sanayici, kamu görevlileri ve üniversite öğretim üyelerini bir araya getirdi.

Kuruluş amacı üniversite ve sanayiyi bir araya getirerek ortak projeler üretmek, toplumun yaşam kalitesine katkıda bulunmak olan Bilecik Üniversite Sanayi İşbirliği Derneğinin, etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Baca gazlarının çevresel etkileri, uygulama ve mevzuat" konulu konferans 14 Eylül 2015 tarihinde 1. Organize sanayi bölgesi subaşı restoran VİP salonunda gerçekleştirildi.

Sanayicilerin, öğretim görevlilerinin ve kamu kurumu temsilcilerinin ilgi gösterdiği konferansta, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, ÇEDFEM Müh. A.Ş Gen. Md. Hüsamettin Çoban, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Md. Personeli Çevre Yük. Müh. Mesut Çiftçi konuşmacı olarak katıldılar. Konferansta endüstriyel kirleticilerin çevresel etkileri, hava kalitesinin artırılmasına yönelik yapılabilecek çalışmalar ve uygulama örnekleri ile buna yönelik yönetmeliklerin nasıl uygulandığı anlatıldı. Konferans sonunda konuşmacılara, katılımcılar tarafından merak edilen sorular soruldu ve  interaktif bir paylaşım gerçekleştirildi.

Konferansa; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Azmi Özcan, J.Er.Eğitim Tug.K. Tuğ.Gen. Halis Zafer Koç, il Jandarma K. J.Alb. Alper Sır, İl Emniyet Md. Ali Ekber Bektaş, l.Org.San. Böl. Yön. Kur. Bşk. Mehmet Arslan, Şeyh Edebali Üniversitesi Müh. Fak. Dekanı Prof.Dr Nurgül Özbay, Çevre ve Şehircilik il Müd. Murat Akat, Bilim ve Sanayi İl Müd. Bayram Kaya, İşkur İl Müd. Ayhan Tozan katılarak projeye destek verdiler.

.

Editör: TE Bilişim