Gamze Elmas

         Bilecik’te Üniversite ile sanayicilerin ortaklaşa oluşturdukları Üniversite-Sanayi İşbirliği Derneği kuruldu.

         Üniversite ile sanayiciler arasında işbirliği kültürünün gelişmesine katkı sağlamak amacı ile kurulması yönünde sürdürülen çalışmalar Yönetim Kurulu’nun oluşturulması ile tamamlandı. 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde daha önce Subaşı Yemek Sanayii tarafından kullanılan binanın bir bölümü Üniversite-Sanayi İşbirliği Derneği’ne tahsis edildi. Binanın giriş kısmındaki bahçenin düzenlenmesi ve gerekli büro malzemelerinin alınması ile başlatılan çalışmalar son noktaya geldi. Açılışı resmen yapılmamakla birlikte tabelası asılan Üniversite-Sanayi İşbirliği Derneği’nin daha önce oluşturulan kurucu Dernek Başkanlığı’na Teknosera Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda 1. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Özdağ, Başkan Yardımcılığına da Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Harun Tunçel seçildi. Evren Metal Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çınar’ın Genel Sekreterlik, Bilecik Meslek Yüksekokulu Müdürü Çağlayan Açıkgöz’ün Sayman Üyelik görevini yürütecek olan Üniversite-Sanayi İşbirliği Derneği’nde Arslan Alüminyum Fabrikası’ndan Pınar Arslan, Öğretim Görevlisi Nurcan Çalış Akbaş ve Subaşı Yemek Sanayii’nden Yiğit Subaşı ise Yönetim Kurulu’nda üye olarak görev aldı.


         Bilecik’te son yıllarda kurulan en önemli derneklerden biri olarak nitelendirilen Üniversite-Sanayi İşbirliği Derneği’nin kuruluş amacı şu şekilde belirlendi:

         ‘Bilecik bölgesinde Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek üzere görüş alışverişinde bulunmak, etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesini sağlamak için öneriler geliştirmek, bu önerilerin gerçekleştirilmesi yönünde çaba sarfetmek ve gerekli girişimlerde bulunmak, üniversite sanayi işbirliği kültürünün yayılmasına, gelişimine katkı sağlayacak yapıların kurulmasına yardımcı olmak veya öncülük etmek ve teknolojinin ticarileşmesi sürecini destekleyecek akademik, araştırmalara destek sağlayarak sanayici ve işadamlarının girişimci yönlerini geliştirmek, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının giderilerek dengeli bir kalkınmanın sağlanması yönünde çaba göstererek bölgesel ve sektörel planlama çalışmaları yapılmasına destek olmaktır.”

Editör: TE Bilişim