Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrenci ve hocaları, Hemşireler Haftası’nı hazırladıkları videoyla kutladılar.

2020 yılının Hemşire ve Ebe Yılı ilan edildiği hatırlatılan videoda, COVID-19 salgını sürecinde özveriyle çalışan tüm hemşirelere teşekkür ettiler. Üniversitenin sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan videoda şu ifadelere yer verildi:

“Uluslararası Hemşirelik Konseyi tarafından Florance Nightingale’in 200. doğum yılı nedeniyle hemşire ve ebe yılı ilan edilen 2020 yılında hemşireler fedakârca çalışıyorlar. Hemşireler Florance Nightingale ve daha nice hemşirelerin bilgi, ışık, sevgi ve merhamete ilişkin mirasını geleceğe taşıma gayretindeler.

Hemşireler, dünya sağlığında öncü bir ses olabilmek için, dünyanın her yerinde kendilerine ihtiyaç duyulan her durumda, dikkatle ve özenle mücadele veriyorlar. Tüm Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle hemşireler, kendileri için ilan edilen yılda canla başla çalışıyor ve bu zorlu süreçte ön safhalarda rol alıyorlar. Hemşireler, Ülkemizin ve tüm Dünyanın sağlığına kavuşmasında kilit sağlık çalışanı olarak görev yapıyorlar. Onlar sağlık camiasının sessiz kahramanları... Pek çoğumuzun tek sorumluluğu evde kalmak iken onlar yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide mücadele veriyorlar, kendilerinden, ailelerinden, yaşamlarından feragat ederek…Çoğumuzun metrelerce uzaklıktan bile korkuyla yaklaşamadığı insanların hayatlarına dokunuyorlar, hayat mücadelelerine tanıklık ediyorlar... Florance Nightingale’in söylediği gibi “Tanrının en değerli armağanı olan hayat, çok defa hemşirenin ellerine terkedilmiştir.” İşte bu özveri ile şartlar ne olursa olsun çalışan, doğumdan ölüme yaşamın her evresinde görev alan, yaşamın kutsallığına inanmış ve inançla mesleğini kendi yaşamlarını feda edercesine yürüten tüm hemşirelerin 12 Mayıs Hemşireler Günü kutlu olsun…”

Editör: TE Bilişim