Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, önceki gün katıldığı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında üniversitenin geldiği son durumu ve 2015 yılı hedeflerini değerlendirdi. Özcan sözlerine, geçtiğimiz günlerde bölgemizde yaşanan ağır kar yağışı nedeniyle zarar gören vatandaşları ve kar mücadelesinde vazife gören kamu görevlilerini hatırlatarak başladı. Yaşananlardan herkesin ders alması gerektiğini vurgulayan Özcan, “İnşallah daha büyük felaketlerden Allah memleketimizi muhafaza eder” dedi. Prof. Özcan konuşmasına şöyle devam etti:

Üniversite ailesi önümüzdeki yıl 20 bin kişiyi bulacak

“Üniversitemiz bu sene yaklaşık 25 milyon lira yatırım bütçesiyle, benim görev dönemimin son aşamasına geçiyoruz. 2015 yılı itibariyle bir üniversitede olması beklenen bütün teknik kültürel altyapısını tamamlamış bir şekilde memleketimizin bölgemizin hizmetine devam edecek. Bizim tahminlerimize göre, aşağı yukarı bu ölçekte bir üniversitenin ortaya çıkış boyutu da 100 milyon lira civarında gerçekleşecek. Şu anda 15 bin öğrencimiz var. Personelle ve bütün bileşenleriyle birlikte bu rakam 17 bin civarında oluyor. Demek ki önümüzdeki yıl bu rakam aşağı yukarı 20 bini zorlayacak. Böylelikle bundan 7 yıl önce değerli Bileciklilerle yaptığımız projeksiyon ve çıktığımız yolculuk hedefine ulaşmış olacak.”


“İlçelerdeki çocuklarımızın sosyal yaşam ve ulaşım sorunları var”

Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ülkemizdeki diğer başarılı ve seçkin üniversitelerden biri olarak hem bölgemize, hem ilimize hem de memleketimize hizmet vermeye devam ettiğini belirten Özcan, ilçelerde eğitimine devam eden öğrencilerin sorunlarını gündeme getirdi:

“Devam etmekte olan 3 tane derslik bloğumuz var. Onlar 10 bin metrekareden yaklaşık 30 bin metrekare. Böylelikle derslik ihtiyaçlarımızı, aşağı yukarı tamamlanmış olacak. Bu çerçevede sağladığımız yeni imkanlarla, Özel İdareye ait olan hemen yakınımızdaki, uzun yıllardır derslik olarak kullandığımız binalarımızı da tekrar özel İdareye devretmek için çalışmalarımız başlamış durumda. Üniversitemizin gelişmesine paralel olarak ilçelerimizdeki meslek yüksek okullarımızın da öğrenci kapasiteleri arttırılacak. Özellikle ilçelerdeki dostlarımızdan istirham ediyorum, öğrencilerimizden bize en çok gelen serzeniş, onların sosyal, kültürel, barınma ve ulaşım ihtiyaçlarına yönelik düzenlemelerde biraz daha gayret gösterilmesi noktasında. Şu ana kadar işbirliği halinde o konuda çok yardımcı oldular. Ama özellikle geceleri, bizim gece eğitimimiz olduğu için, çocuklarımız yabani hayvanlardan bazen rahatsız oluyorlar. Gerek yolların ışıklandırılması noktasında, gerek ulaşım noktasında yerel yönetimlerimiz çocuklarımızın ihtiyaçlarına cevap verirse biz de minnettar oluruz.”


“Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin inşaatı Eylül’de bitecek”

Temeli geçtiğimiz aylarda atılan Bozüyük Uygulamalı Bilimler Fakültesi inşaatının son hızla devam ettiğini söyleyen Rektör Özcan, inşaatın Eylül ayında tamamlanmasını beklediklerini belirtti. Yüksekokulda 3-4 farklı bölümde eğitim verileceğini söyleyen Özcan, “Memleketimizin ihtiyacı olan alanlarda öğrenci yetiştirmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.


“Kütüphanede öğrencilerimize yemek ikram edilmesi geleneğini Sayın Valimiz başlattı”

Geçtiğimiz günlerde Şeyh Edebali Üniversitesi kütüphane binası üzerinde oluşan gökkuşağının fotoğrafını gösteren Özcan, “Bu tabii bir tablo. Bilgisayar oyunu değil. Bundan yaklaşık 15-20 gün önce çıkan bir gökkuşağını arkadaşlarımız yakalamışlar. Dostlarımıza bu kütüphaneyi görmelerini hatırlatırım. Kütüphanelerin kaderi vardır, yaparsınız bunca yatırım ama kapısını kimse çalmaz. Biz Bilecik olarak bu konuda şanslıyız. 80 bin kitabımız var. Her akşam orada 500-1000 öğrencinin ders çalıştığını görebilirsiniz. Hayırsever vatandaşlarımız da o öğrencilerimize ikramda bulunmaları için bir fırsatımız da var. Gece saat 11’de çalışan öğrencilerimize yemek ikram ediyoruz. Sayın Valimiz başlattı bu geleneği” dedi ve konuşmasına “Kütüphanemiz memleketimize hayırlı olur inşallah” sözleriyle son verdi.

Editör: TE Bilişim