Korkmaz Kesik 

734’üncü Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin ikinci gününe Türkiye Yörük Türkmenleri'nin açıklaması damga vurdu. Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret eden Türkiye Yörük Türkmenleri, türbe ziyaretinin ardından basın açıklaması gerçekleştirdi. Son günlerdeki terör olaylarına değinen Türkmenler, ortak vatan vurgusu yaparken ' Bölücü terörün kaynağı olarak Kürt vatandaşlarımızı görmek ve göstermek yanılgıdır' denildi.   

Bu yıl 734’üncüsü düzenlenen Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'nin ikinci gününde Türkiye Yörük Türkmenleri ortak basın açıklaması düzenleyerek PKK'nın hain saldırılarını kınadı. Açıklamada sık sık ortak vatan vurgusu yapılırken terörün kaynağının Kürt vatandaşlar olarak görülmemesi gerektiği belirtildi. Terörle mücadele güvenlik güçlerinin tereddütsüz ve cesaretli bir şekilde yürütmesi gerektiğinin altı çizilirken, ' Örgüt, bir daha eylem yapamayacak şekilde tamamen etkisiz hale getirilmelidir. En son silah susturulana, en son terör unsuru ortadan kaldırılana kadar operasyonlar sürdürülmelidir' denildi.  Türkiye Yörük Türkmenleri'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

'Ulusal bekamız tehdit altında' 

"Türk tarihi boyunca karşımıza kılık ve kimlik değiştirerek çıkan düşman, bugün de bölücü terör örgütleri ve uzantıları şeklinde vücut bularak; can güvenliğimizi, huzurumuzu, bütünlüğümüzü ve geleceğimizi tehdit etmektedir. Her gün miktarı ve şiddeti daha fazla artan kahpe tuzaklarla, vatan evlatlarımızı bağrımızdan koparan hadiseler; konuyu bir asayiş sorunu olmaktan çıkarıp, ulusal bekamızı tehdit eden büyük bir tehlike haline getirmiştir. 

Bin yıldır yurt tuttuğumuz, bedeli sayısız canla peşin ödenmiş bu topraklar bölünmeye, kanla çizilmiş misak-i milli hudutları değiştirilmeye çalışılmaktadır. Geldiğimiz noktada bizleri yeni bir milli mücadelenin eşiğine getirmiştir. Türk Milleti vatanın bütünlüğü, milli birliğimiz ve istiklalimiz için şehit vermekten korkmamıştır, bugün de korkmamaktadır. İlelebet Türk yurdu kalacak bu coğrafya, tüm kültürel zenginlikleri ile Türk vatandaşlarının ortak vatanıdır. 

Ortak vatan vurgusu 

Ortak vatanımızda ortak kaderi paylaştığımız tüm insanlar akrabamız, kardeşimiz yakınımız ve dostumuzdur. Sadece devletimize, milletimize ve bayrağımıza düşmanlık edenler düşmanımızdır. Bölücü terörün kaynağı olarak Kürt vatandaşlarımızı görmek ve göstermek yanılgıdır. 

Aynı şekilde bölge insanı; her türlü baskı ve tehdide rağmen bölücü gayretlere prim vermemişler, devletimize olan bağlılıklarını sadakatle sürdürmüşler, topluca bir başkaldırının parçası olmamışlardır. Güneydoğudaki, doğudaki, batıdaki kısaca yurdumuzun her tarafındaki Kürt kökenli vatandaşlarımızın da cesaretle bölücü teröre karşı duruşlarını ortaya koymalarını, bunu ifade etmelerini ve seslerini yükseltmelerini bekliyoruz. Biliyoruz ki onlar, geçici çıkar müttefikleri ile gerçek ve kadim dostları arasındaki ayrımı doğru yaparlar. 

'Terörle mücadele tereddütsüz ve cesaretle yürütmeli' 

Bu devleti ve milleti ile bütün Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan büyük bir tezgâhtır. Bölgesel olmaktan çıkarılmaya ve tüm yurt sathına yayılmaya çalışılan bu tehdit ancak; devletin kararlı ve dirayetli politikaları, güvenlik güçlerinin etkili ve düzenli mücadeleleri, siyasetçilerimizin tutarlı ve müşterek duruşları, milletimizin sabırlı ve sağduyulu tutumları ile birlikte, bölge insanının devletle bağının güçlendirilmesi ile bertaraf edilebilir.  

Asker, polis ve köy korucularımız; daima ve her koşulda devletimizin arkasında, milletimizin yanında olduğunu bilerek mücadelelerini tereddütsüz ve cesaretle yürütmelidir.       

Terör örgütünün silahlarının susması yeterli değildir. Örgüt, bir daha eylem yapamayacak şekilde tamamen etkisiz hale getirilmelidir. En son silah susturulana, en son terör unsuru ortadan kaldırılana kadar operasyonlar sürdürülmelidir. 

Can yakıcı hadiselere karşı ortaya çıkan toplumsal reaksiyonlarda, hedefini şaşan ve maksadını aşan tepkiler; bizleri tehlikeli sularda kıyıdan daha fazla uzaklaştırmaktadır. Oynanan oyun can havli ile artan tepkilerimizi birbirimize yönelttirmek sureti ile bizi yakın coğrafyalardaki kardeş kavgalarına ve iç karışıklıklara sürüklemektedir. Oyuna gelmeyerek Türk Milleti bu tuzağa asla düşmeyecektir. 

'Zaman birlik zamanı' 

Bu vatan bireysel ve kurumsal çıkarlarımızdan, siyasi tercihlerimizden çok daha kıymetlidir. Siyasi ve sosyal yaşantımızı güven ve huzur içinde gelecekte de sürdürebilmemiz için siyasi tercihlerimiz, dünya görüşlerimiz, sosyal konumlarımız, makamlarınız, inançlarımızın bizi ayrıştırmasına seyirci kalmadan; zaman birlik zamanı, kenetlenme zamanı, saflarımızı daha fazla sıklaştırma zamanıdır. 

Yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak üzere, “Bölücü terör faaliyetlerinin sona erdirilmesi, milli birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisi için atılması gerek adımlar ve alınması gereken tedbirler” ile ilgili görüş ve önerilerimizi hazırlayacağımız daha kapsamlı bir rapor ile ilgili mercilere ileteceğiz. 

İnanıyoruz ki, devleti ve milleti ile Türkiye Cumhuriyeti bu sıkıntılı süreci de mutlaka aşacaktır. Bu vesile ile başta terörle mücadele uğruna canlarını feda eden tüm asker, polis, köy korucusu ve sivil vatandaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, isimlerini zihinlerimizde, hatırlarını belleğimizde, emanetlerini bağrımızda, fedakârlıklarını şanlı tarihimizde muhafaza ediyoruz.  

Asker bir milletin gönüllü neferleri Türkiye Yörük Türkmenleri olarak bizler; dün olduğu gibi bugün de bu uğurda görev ve sorumluluk almaya, fedakârlık yapmaya hazırız. 

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?

Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ.

 Varlığımız Türk varlığına armağan olsun." 

Editör: TE Bilişim