MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın Bilecik’e gelerek partililerle buluştu. MHP’de yapılması beklenen olağanüstü kongrede Meral Akşener ve Sinan Oğan’la birlikte genel başkan adayı olması beklenen Aydın’ı, geçtiğimiz hafta feshedilen eski MHP İl Yönetimi ile Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, Partinin Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda partili karşıladı. Ziyaretinde ilk olarak Şeyh Edebali Türbesine giden Aydın, burada dua ettikten sonra akşam namazını Orhangazi Camiinde kıldı. Namaz çıkışı bir basın açıklaması yapan Aydın MHP’de başlatılan olağanüstü kongre sürecine p
artinin ülkücü tabanının %90 oranında destek verdiğini söyledi. 


 “Bu bir dip dalgadır”

MHP’deki gelişmeleri Türk kamuoyunun yakından takip ettiğini söyleyen Aydın yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nde olağanüstü kongre süreci yaşanıyor. Bu iradeyi oluşturan arkadaşlarımız sadece kendi iradelerini oluşturarak bu adımı atmış değiller. Bu iradenin arkasında bu hareketin bütün dinamiklerini oluşturan bütün unsurlar bulunmaktadır. Tabiri caizse bu harekete gönül veren milyonlarca arkadaşımızın, ülküdaşımızın neredeyse %90’ının desteği duaları ve gayretleri vardır. Delege arkadaşlarımız, Milliyetçi Hareket Partisi tabanından gelen bu istek, bu heyecan ve bu genel tavra karşı onların sözcülüğünü yaparak bu adımı atmışlardır. Yani bu aynı zamanda bir dip dalgadır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin olağanüstü kongresini besleyen bu dip dalga Milliyetçi Hareket Partisi’nin bütün unsurlarını bünyesinde barındırmaktadır. Dolayısıyla atılan bu adım belki de Türk siyasi tarihinin bütünleşmiş, tabanıyla kenetlenmiş, onların istek, özlem ve arzuları doğrultusunda şekillenmiştir. Bu bakımdan atılan bu adımı bu çerçevede değerlendirmek, bu muhtevayla anlamaya çalışmak yapılacak en doğru şey olur."

“Milliyetçi Hareket Partisi’ne şiddetle ihtiyaç var”

Türkiye’nin bu günkü şartları içerisinde güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi’ne ihtiyacı olduğunu söyleyen Aydın; “Milliyetçi Hareket Partisi’nin kendi duruşuyla kendi tarihsel süreci içerisinde aldığı şekille halkın istediği, beklediği, arzuladığı bir Milliyetçi Hareket Partisi’ne şiddetle ihtiyaç var. Çünkü kuşatılmış bir Türkiye’de yaşıyoruz. Neredeyse iç savaş ortamındayız. Dışarıda 3. Dünya Savaşı’nın eşiğindeyiz. Ne yaptığını bilmeyen, yalancı, riyakar, sözünü hem içeride hem de uluslar arası platformlarda değeri kalmamış bir siyasal iktidar tarafından yönetiliyoruz. Hala bu ülkede bunların borazanı ötüyorsa Türk siyasetinde yer alan bütün unsurların, tüm partilerin bu durumu dikkate alarak kendine bir yön vermek gibi bir zarureti, bir mecburiyeti var. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin bu şartlarından doğan bu zaruretleri yerine getirmek üzere, belki de Türk siyasi hayatına örnek olabilecek bir adım atıyor. Bu adımın bu bakış açısıyla da bir değerlendirme ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“AKP’nin sözcülerine sesleniyorum”

“Kimse bu olanları Milliyetçi Hareket Partisi adına yorumlamasın” diyen Aydın; “Özellikle AKP’nin sözcülerine sesleniyorum. Kendi yorumlarını kendilerine bıraksınlar. Bizi yorumlamasınlar. Bizi anlayamazlar. Bizim vatan aşkımız, ülkümüz, sevdalarımız var. Biz bu ülke için bedel ödemiş insanlarız. Bizi bu yönümüzle değerlendiremeyeceklerini biliyorum. Çünkü onlar, bu büyük mücadelelerin verildiği dönemde onların hiçbir kaygılarının olmadığını biz yaşayarak görmüş bir nesli temsil ediyoruz. Bu bakımdan bizi uzaktan izlesinler. Kenara çekilsinler. Bu milletin önünü açacak bir yolu inşallah Büyük Türk Milleti’yle beraber inşa edeceğiz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Artık Türklük düşmanlarının harekete geçtiğini, bu milletin tarihiyle, birikimiyle, adıyla oynamaya kalkanların, bu milletin yüce dininin içini boşaltarak sadece şekli hale dönüştürmeye çalışan bu İslam düşmanlarına karşı da bu milletin hem milli hem dini hassasiyetlerini temsil eden bir hareket olarak bu milletin önüne düşeceğiz. Bu bakımdan, Bizim adımıza kimse yorum yapmasın. Kimse bize kendi bulunduğu yerden kendi menfaat şartlarına göre değerlendirmesin. Biz ne yaptığımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hükümetin ağır ihmali, kan olarak, şehitlerimiz olarak bize geri dönüyor”

Bazı internet sitelerinde MHP’de olası önseçim adaylarına ilişkin anketlerle ilgili bir soruya yanıt veren Aydın, “Bizim o işlerle harcayacak zamanımız yok. O sitelere bakmadım bile. Şuna inanıyoruz, zor şartlar kendi içinden bir güç meydana getirir. Bizim ülkemiz tehlikede. Hem de büyük tehlikede. Ne yaptığını bilmeyen bir iktidar, ülkenin doğu ve güney doğusunda bir paralel örgütlenmeye müsaade etti. Ve bu paralel örgütlenmenin bütün unsurları bu bölgede işledi. Uyardık, söyledik. Sur’un altı kazılıyor, buna müsaade etmeyin dedik. Cizre’nin altı kazılıyor, buna müsaade etmeyin dedik. Bunlar internet sitelerinde paylaşıldığında çiklet çiğneyerek izlediler. Allah aşkına herkes bir düşünsün. Bugün, Cizre’nin, Sur’un altına kazılan dehlizleri devlet ihale yapsa yemin ediyorum müteahhit bir senede yapamaz. Bu kadar ağır bir ihmal, kan olarak, şehitlerimiz olarak bize geri dönüyor. Ne yaptığını bilmez hükümet bizi burnumuzun dibinde, coğrafyamızın hemen yanı başında 900 küsür kilometrelik sınır boyumuzda bizi ateşin ortasına atmış. Ne ettiğini bilmiyor. Ne yapacağını bilmiyor. Yanlış yaptığın farkında değil. Geri adım atmaktan bile imtina ediyor. Her haliyle sıkışmış bir Türkiye, nasıl o dönemlerde kendi Kurtuluş Savaşı’ndan ayağa kalmasını bildiyse, bu milletin hem dini, hem milli bütün unsurlarıyla örtüşen Milliyetçi Hareket Partisi felsefesiyle yeniden ayağa dikilecektir” ifadelerini kullandı.

“İl başkanlıklarını, teşkilatları kapatsalar ne olur?”

Türkiye genelinde çok sayıda il başkanlığının kapatılmasıyla ilgili bir soruya ise Aydın; “Bunun yorumlanacak bir tarafı kalmamıştır. Bu sadece Milliyetçi Hareket Partilileri değil, 77 milyonu ilgilendiriyor. Çünkü bu bir ayağa kalış hareketidir. Bunlar beyhude çabalardır. Bir faydası yoktur. Bundan bir netice çıkmaz. Çıkmayacağını da hep beraber göreceğiz. Bu sadece delegeleri, il yöneticilerini ilgilendirmiyor. 77 milyonu ilgilendiriyor. Bu milletin bu sıkışmış durumdan bir ayağa kalkış mücadelesi veriliyor. İl başkanlıklarını, teşkilatları kapatsalar ne olur? Şuurlu, bilinçli bir hareket içerisindeyiz. En azından biz durduğumuz yerden bu mücadeleyi, bu düsturla, bu ahlakla veriyoruz. Çünkü bizin duruşumuz Ülkücü duruştur. Biz kendi tarifimizle, tarihsel çizgi içerisindeki doğrultu tutarlığımızla bu harekete yıllarını kesintisiz olarak vermiş bir dava adamı olarak benim profilime uyan milyonlarca Ülkücüyü temsil ediyoruz. Dolayısıyla birbirimize kenetlendik. Biz, hareketin önüne kurultayın konularak Ülkücü iradenin burada tesciline imkan ve fırsat verilmesini bekliyoruz” yanıtını verdi. Koray Aydın Şeyh Edebali Türbesi’ni ziyareti sonrası partililerle birlikte Kent Ormanına giderek yemek yedi.

Editör: TE Bilişim