Ülkü Ocakları Üniversite Birim Teşkilatı’nca organize edilen “Ülkü’de Birlik” Gecesi Çarşamba akşamı Belediye Kültür Sitesi’nde gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olduğu gece, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, MHP’nin merhum başkanı Alparslan Türkeş ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ülkü Ocakları Üniversite Birim Başkanı ile Bilecik Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Bayraklı, selamlama konuşması yaptı.



MHP Bilecik İl Başkanı Sabri Eraslan ve MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy da programa katılanlar arasındaydı. İl Başkanı Sabri Erarslan gecede yaptığı konuşmasına “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” diyerek başladı ve ülkücülere birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Eraslan: “Osmanlı imparatorluğunun manevi kurucusu Şeyh Edebali hazretleri nede güzel söylemiş "Gücenmek bize, gönül almak sana, bölmek bize bütünlemek san... Bizler milliyetçi ülkücüler küsmeden, darılmadan, kırılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Her kesme, herkese ulaşıp gönlünü alacağız. Gün birlik olmak günüdür. Bir olmak, beraber olmak günüdür.” dedi. Önümüzdeki seçimlerin milletimizin varlık ve yokluk seçimi olduğunu ifade eden Eraslan: “Biz Milliyetçi Hareket Partililer üzerimize düşen görevi eksiksiz olarak yapacağız, girmedik ev sıkmadık el bırakmayacağız, herkese Bilecik sevdamızı anlatacağız.” açıklamasını yaptı. 


MHP Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Şensoy ise konuşmasında İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un “Halâ mı Boğuşmak” şiirinden bir bölüm okudu.

“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez,

Toplu vurdukça sineler onu top sindiremez

Sen, ben, desin efrad, aradan vahdeti kaldır,

Milletler için kıyamet işte o zamandır.

Dizelerinde belirttiği tefrika, fitne, ayrımcılık, olmadığı sürece, devletimiz, milletimiz ve cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır. MHP Belediye başkan adayı olarak buradan; sizlerin ve değerli basınımızın aracılığı ile hangi düşünceden, felsefeden, siyasi görüşten olursa olsun; Bilecik’te ikamet eden vatandaşlarımıza gönülden ve içtenlikle bir çağrıda bulunuyor ve diyorum ki; gelin bu kutlu yolda sevdamıza ortak olun, Yunus’umuzun, Mevlana’nın, Hacı Bektaş’ın sevgi ve gönül mesajları etrafında bir araya gelelim. Bir ve iri olalım, yaşanan olumsuz manzaraya “Artık yeter! Şimdi söz senin Bilecik” diyelim… Dualarınızla, desteklerinizle aşılmazları aşalım, atılan gönül köprülerini yeniden kuralım, Bilecik’te tarih yazalım.” diyen Şensoy, sözlerine “Ne mutlu Türk’üm diyene” diyerek son verdi.


Konuşmaların ardından salona gelen Ozan Erhan Çerkezoğlu Ülkücülerin yoğun alkışlarıyla karşılandı. Sazıyla tüm salonu coşturan Çerkezoğlu’nun konseri beğeniyle izlendi. 




Editör: TE Bilişim