Korkmaz Kesik

Bilecik Ülkü Ocakları’nın çağrısı üzerine hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılındı. 22 Şubat pazar günü ikindi namazını müteakiben Şerifpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından yüzlerce vatandaş tepkilerini göstermek için yürüyüş gerçekleştirdi. Kitle sloganlar eşliğinde Atatürk Bulvarı üzerinden Tevfikbey Caddesi’nden ülkü ocakları il binasına kadar yürüdü.


Basın açıklaması yapacağını duyuran Bilecik Ülkü Ocakları, genel merkezin izin vermediği gerekçesiyle basın açıklamasını iptal ettiğini açıkladı. Bilecik Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Çakır, yürüyüş sonrası bir açıklama yaptı. Herkesin acılarına saygı duymasını istediklerini belirten Çakır,  “Bilecik sınırları içerisinde bir tane ülkücünün burnu kanarsa, Bilecik’te taş üstünde taş koymayacağız. Acımız var, herkes acımıza saygı duysun. Bilecik halkından ricamız budur. İlgili üst kurumları da bu şekilde uyarıyoruz.” dedi.

“Fırat’ın katili PKK’dır”

Yürüyüşe katılanlar arasında bulunun Büyük Birlik Partisi İl Teşkilatı yazılı bir açıklama ile Çakıroğlu’nu öldürenlerin karşıt görüşlü öğrenciler olmadığını PKK terör örgütünün üniversite yapılanması olduğuna dikkat çekti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aramızda çok küçük fikir ayrılıkları olsa bile biz aynı ülküye aynı davaya iman etmiş camialarız. Hiç kimse unutmasın ki Alperenler ve Ülkücüler; Türk-İslam dünyasının savunucularıdır. Davamız son nefer, son nefes son damla kana kadardır. Fırat kardeşimizi şehit eden hainler, yandaş medyanın söylediği gibi sadece karşıt görüş bir grup değildir. Vatan haini olan PKK’nın üniversite yapılanmasıdır.

Dün idamı konuşulanlar ve yandaş medya nerede? Tüm kamuoyunun bildiği gibi şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun döneminde de bir günde idam için milyonlarca imza toplayıp meclis başkanına verilmiştir. Aynı çalışma şu anki Genel Başkan Mustafa Destici tarafından yapılıp dönemin Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e basın huzurunda verilmiştir.”

 

Editör: TE Bilişim