24 Ocak 1993 yılında evinin önünde arabasına bomba koyularak katledilen gazeteci, yazar Uğur Mumcu ölümünün 24.yılında unutulmadı. CHP Bilecik İl Başkanlığı Mumcu için bir anma etkinliği düzenledi.


CHP İl binasında düzenlenen etkinliğe CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, İl Başkanı Metin Yaşar, İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan ve çok sayıda partili katıldı.


Anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Uğur Mumcu’nun özgeçmişinin seslendirilmesi ile devam etti. CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar etkinlikte yaptığı konuşmada Mumcu’nun son derece Cumhuriyetçi, Atatürk ilke ve inkılâplarının sonsuz savunucusu olduğunu ve gazeteci olarak kalemini hiçbir zaman satmadığını dile getirdi.


CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün etkinlikte yaptığı konuşmasında “Uğur Mumcu’nun olmadığı uğursuz günler yaşamaktayız” dedi. Tüzün, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


“24 Ocak 1993 de yaşanılan bir katliam sonucu Uğur Mumcu’yu kaybettik. Yine 24 Ocak 1991 yılında halk tarafında, teşkilatı tarafından çok sevilen yine düzenlenen bir katliam sebebiyle Gaffar Okkan’ı kaybettik.24 Ocak 2007 de partimizin değişik kademelerinde görev yapmış sevgili İsmail Cem’i kaybettik. Türkiye için üç tane değerin kaybolduğu gündür 24 Ocak. Türkiye 24 Ocak’ta sadece bu aydınlık, laik, demokratik cumhuriyetin savunucusu ola bu değerleri kaybetmeyle kalmadı… Bugün 24 Ocak 2017 tarihinde ise Türkiye’nin geleceği noktasında bir değerlendirme yapma süreci ile karşı karşıyayız. Sevgili hemşerilerim, değerli yol arkadaşlarım gerçekten Türkiye’de uğursuz günler yaşıyoruz. Uğur Mumcu’nun olmadı kadar da uğursuz günler yaşıyoruz. Bu ülkenin aydınlık geleceğini her zaman ön planda tutmuş sizin gibi değerli insanlarla tekrar aşacağımızı, bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Bunlarla ilgili gerekli çalışmaları önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Gerek parlamento aşamasında gerekse örgütler aşamasında referandum süreciyle ilgili gerekli çalışmalara hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sevgili arkadaşlarım Uğur Mumcu öyle üç beş cümleyle onun cumhuriyet adına, demokrasi adına, devlet adına,rejim adına, laiklik adına yaptıklarını bir araştırmacı gazeteci olarak biliyoruz. Ama sorgulanması gereken bir konu daha var tam 24 yıldır bu güne kadarki siyasi iktidarların hala faillerinin yakalanmaması bu failler ile ilgili bir araştırmanın yapılmaması da cumhuriyetin altında yaşayan bir insan olarak beni gerçekten üzmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmadığını süreçte böyle bir faili meçhul cinayetin hala kâğıt üzerinde kalacağını da düşünmeden geçemiyorum. Uğur Mumcu’yu, Gaffar Okkan’ı, İsmail Cem’i çok özledik onları özlemle anıyoruz.”


Etkinlik “Vurulduk Ey Halkım Unutma Bizi” isimli oratoryo gösteri ile son buldu.

Editör: TE Bilişim