Gamze Elmas

CHP PM Üyesi Didem Gültekin, Araştırmacı Yazar/Gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 22. yıl dolayısıyla basın açıklaması yayınladı. Uğur Mumcu’ya düzenlenen suikastı unutmayacaklarını dile getiren Gültekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Uğur Mumcu suikastının 22.yıl dönümünde, Mumcu’yu ve O’na karşı düzenlenen hain suikastı unutmadığımızı, unutmayacağımızı ayrıca “böyle bir toplumda birer mezar taşı gibi suskunluğun simgesi olmadığımızı ve olmayacağımızı” dile getirmek için bugün burada toplandık.

Kalemini, fikirlerini yapıcı ve bilimsel kimliğini, zamana ve düzenin dayatmalarına uydurmayan gazetecimiz UĞUR MUMCU, emekten, hak ve halktan yana olan kimliğiyle, bizlere yani devrimci, yurtsever, Atatürk gençliğine her zaman örnek teşkil edecektir.

Kişiliği ve örnek kimliğinin yanı sıra, araştırmaları ve eserleri de bizlere her zaman yol gösterici oldu. Ellerinde ABD Patentli bölünmüş Türkiye haritaları, dillerinde farklı devlet modelleri, beyinlerinde ise yalnızca para ve menfaat yatanları yıllar öncesinden işaret etti.

CIA-MOSSAD-İsrail-Barzani ilişkilerini, Çek-Senet tahsilâtçılarını, hayali ihracatçıları, sapık tarikatları, silah kaçakçılarını kaleme aldığı eserlerinde; bölmeye ve yok etmeye programlanmış Emperyal şebekelerin, ülkemizi parçalamak, talan etmek, hatta yok etmek adına oynadıkları oyunları da gözler önüne serdi.

Bütün bu çalışmalarının faturasını ise 24 Ocak 1993 günü hayatıyla ödedi.

Birileri onun araştırmalarından, söylemlerinden rahatsızdı. Söyleyecek daha çok sözü vardı ancak; 24 Ocak 1993’te arabasına konan bomba ile hain bir suikasta uğradı ve yaşamına son verildi.

Ülkemizde Atatürkçü olmak, devrimci olmak, çağdaş bir gelecek yaratmaya çalışmak, kısacası gerçek birer yurttaş olmak suç olmasın. Atatürk’ün izinden gitmenin, önce bilim, insan aklı ve önce vatan demenin, karanlığı aydınlatmanın faturası böylesine kalleşçe suikastlarla ödetilmesin.

“Bizi öldürenler, bizi asanlar, bizi sokak ortasında vuranlar, ağabeyimiz, babamız yaşlarındaydılar. Ya bu düzenin kirli çarklarına ortak olmuşlardı ya da susmuşlardı bütün olan bitenlere. Öfkelerini bir gün bile karşısındakilere bağırmamış insanların gözleri önünde öldürüldük. Hukuk adına, özgürlük adına, demokrasi adına… Unutma bizi” demişti, UĞUR MUMCU.

Bizler de, ülkemiz üzerine oynanan kumarın ve ulusumuzu parçalamaya, yok etmeye yönelik oynanan oyunların bir parçası olmamak için unutmayacağız  ve unutturmayacağız..!Failleri; Mumcu’yu ve onlarcasını öldürdüklerinde değil, bu suikastlar toplum tarafından kabullenildikçe, kanıksandıkça amaçlarına ulaşmış olurlar.

Devrim Şehitlerimizin meçhul failleri, ülkemizi parçalamak adına yeni planlar icra ederken, kaderci anlayışla, karanlık geleceğe teslim olmayalım.

Hain suikastlarla susturulan değerlerimizin yerlerini hızla doldurmak, hem vatan hem vefa borcudur. Bu uğurda tüm genç arkadaşlarımızı omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz.

Cumhuriyet değerlerimizden Uğur Mumcu’yu saygı, sevgi ve minnetle anıyor, faillerini ve tüm sorumlularını nefretle kınıyoruz.

Saygılarımla…”

Editör: TE Bilişim