Hasan Güner

Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği Bilecik Şubesi Başkan Yardımcısı Nedim Üçüncü, ilgili raporlar ile başvurulması halinde, engelliler için akülü araba yardımında bulunacaklarını duyurdu.
Gönüllülük esasına göre, engellilere yardımcı olmak için çalıştıklarını belirten Başkan Yardımcısı Üçüncü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Raporlu yürüme engelli vatandaşlarımız, akülü araba ihtiyaçları için bize başvursunlar. Bu araçlar Mayıs ayında verilecek. Konuyla ilgili olarak ilk olarak hastaneden akülü araba kullanabilir şeklinde sağlık kurulu raporu alması gerekiyor. Bir de maddi durumunun müsait olmaması ve muhtarlıktan alınan fakirlik raporu gerekiyor. Bir yardımsever sponsorumuz var. Taleplerin alınmasının ardından Mayıs ayında dağıtım yapılacak.
Bilecik’teki tüm engelli kardeşlerimizin ve engelli refakatçılarının bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. İş konusu başta olmak üzere her konuda onlara yardımcı oluyoruz. Bugüne kadar çok sayıda araba, gıda paketi, sandalye ve yengeç dağıtımı yaptık. Birçok kişiye iş konusunda aracılık yaptık, referans olduk.
Yeni yapılan binalarda engelli rampalarını denetleme yetkisini bize verdiler. Bu anlamdaki çalışmalar şu an yeterli değil ama yeterli hale gelecek inşallah. Benim derdimiz burada engelliye ve garibana yardımcı olmak. Burada biz gönüllülük esasına göre çalışıyoruz ve maaş almıyoruz. Kendimiz de engelli olduğumuz için bu konuya duyarlı yaklaşıyoruz.”
Editör: TE Bilişim