Cumhuriyet Halk Partisi 22. ve 23. Dönem Milletvekili Yaşar Tüzün, siyasette örnek davranış göstererek merkez olmak üzere tüm ilçelerde kendisi Belediye Başkan adayıymış gibi çalışacağını, birlik zamanı olduğunu ve CHP’nin hem yerelde hem genelde iktidar olacağını söyledi.

Bilindiği gibi Milletvekilliği seçimlerinde ikinci sıra adayı olan Sungur Turan’ın istifa etmesi neticesinde Yaşar Tüzün seçimi kaybetmişti. Kaybetmesinde en önemli unsur olarak seçimlere 2. sırada adaylığı açıklanan Dr.Sungur Turan’ın adaylıktan çekilmesi gösterilmişti. Bu bağlamda Belediye Başkan adayı olan Sungur Turan’a kırgın olduğu bilinen Yaşar Tüzün’ün ne gibi bir tavır takınacağı merak edilirken Tüzün’den sürpriz basın açıklaması geldi.

Tüzün, merkez ilçe parti binasında yaptığı basın açıklamasında eskisi gibi kırgınlıklar küskünlükler nedeni ile kaybedilen seçimlerin birleşe birleşe bütünleşe bütünleşe kazanılma zamanın geldiğini, kendisinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olduğunu belirterek, 7 gün 24 saat partisinin hizmetinde olmaya CHP’nin Çankaya’da da, Bilecik’te de Belediye Başkanlıklarını kazanması için var gücüyle kendisi adaymış gibi çalışacağını söyledi.


Tüzün’ün bu çıkışı partililer olmak üzere İl Başkanı ve merkez adayı Dr. Sungur Turan tarafından memnuniyet ile karşılanırken, Yaşar Tüzün’ün bu destek açıklaması ile Bilecik’te en iddialı parti konumunda olan CHP’ye güç vermesi olarak nitelendirildi.

Diğer adaylardan Mehmet Seven ve Nevin Tan’ın da bulunduğu basın açıklamasında CHP’liler birlik beraberlik mesajı verdiler. Basın açıklamasında Yaşar Tüzün şu görüşlere yer verdi:

“2013’ün son günü yeniden birlikteyiz. Yeni bir yıla giriyoruz. Öncelikle hepinizin, Bilecik halkının, tüm Türkiye’nin yeni yılını kutluyor, karanlık günlerin sona erdiği, barışın eşitliğin kardeşlik duygularının yükseldiği yeni bir yıl diliyorum. Yeni yılda, yaşanabilir bir Türkiye’yi hep birlikte yeniden kurma fırsatı önümüzde. Biliyorsunuz 30 Mart’ta yerel seçimler var. Ben yıllar sonra ilk kez, yıllarca hizmet verdiğim memleketim Bilecik’ten değil, Çankaya’dan adayım.

Bu seçim başka bir seçim. Çünkü mücadele soyguna, talana, yalana, yolsuzluğa karşı yapılan bir iktidar mücadelesidir. Bunun için adımı yerel seçimlerdir.


Bu seçimler genel seçimlerin bir anahtarı olacak. Bu seçimler Cumhurbaşkanlığı seçiminin anahtarı olacak. Bu seçimler hem yerelde hem genelde halkın iktidarının yolunu açacaktır.

Son günlerdeki karanlık tabloyu görüyorsunuz. Biz bu soygun düzenini yıllardır anlatmaya çalışıyorduk. Ama kanıt gösteremiyorduk. Takdiri ilahi mi diyeyim bilmiyorum her şey ortalığa saçıldı. Ayakkabı kutularında milyon dolarlar, evlerde para kasaları, rüşvetin yolsuzluğun fotoromanı... Her şey ortada...

Şimdi iktidar ışığı göründü. Görüyorsunuz Başbakan her gün dolaşıyor, her gün bir yerde bağırıyor, çağırıyor, suçluyor, komplo diyor, dışarıdaki, içerideki düşmanlardan söz ediyor, vatan haini diyor, casus diyor, savcıları suçluyor ama bir türlü evdeki ayakkabı kutularının içindeki milyonlara, evdeki kasalara, istifa eden bakanların neden istifa ettiğine hiç değinmiyor. Bu gidişi hiç kimse durduramaz. Birlikte el ele Bilecik’te, Çankaya’da, Ankara’da, büyükşehirlerde, Türkiye’nin her yerindeki en küçük beldelerinde çalışacağız. Yerel ve genel seçimlerde iktidarı alacağız.”


“Ben partimin neferiyim!”

“Buna, daha önce Bilecik Belediyesi’ni kazanırken nasıl inandıysam bugün daha fazla inanıyorum. Bunu hep birlikte başaracağız. Dolaşmadığımız esnaf, girmeyeceğimiz sokak kalmayacak, herkesi kucaklayacağız. Siz Bilecik’te biz Çankaya’da, diğer adaylarımız aday oldukları yerlerde... Hangi siyasi görüşten olursa olsun bizim asgari müştereklerimizle beraber olan herkese kapımız sonuna kadar açık. Asgari müştereklerimiz; Atatürkçülük, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, laiklik yani din bezirganlığı yapmamak.

Dün genel başkanımız Kılıçdaroğlu’nun İstanbul programını gördünüz mü, izlediniz mi bilmiyorum. İstanbul’da sanki bir deprem oldu. İktidar ışığı tünelin ucunda göründü. Bu karanlık günler bitiyor. Kendimi size tanıtmama gerek yok herhalde. Ben Bilecik’te CHP’de ilçe başkanlığından en üst organlara kadar görev yaptım. Bilecik bana belediye meclis üyeliğinden belediye başkanlığına milletvekilliğine kadar çok şükür her türlü görevi verdi. Ben bu görevleri alnımın akıyla yaptığıma inanıyorum.

Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferiyim. 7 gün 24 saat partimin hizmetinde olmaya devam edeceğim. CHP’nin Çankaya’da da, Bilecik’te de belediye başkanlıklarını kazanması için var gücümle çalışmaya devam edeceğim.

Bilecik’te partimizin seçici organları Bilecik’te de adayımızı belirledi. Hayırlı olsun. Sanki adaymışım seçim sürecinde adayımıza destek vereceğim. Adaylarımızın başarılı hizmetler yapacağına inanıyorum.”


“Bölüne bölüne kaybettik, birleşe birleşe kazanacağız”

“Geçmişte bölüne bölüne, geçmişte küse küse, geçmişte parçalana parçalana kaybettik. Şimdi ise birleşe birleşe, şimdi bütünleşe bütünleşe kazanacağız. Kimsenin bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi’ne küsmeye, darılmaya ve partiye ihanet etmeye hakkı yoktur. Herkesi kanının son damlasına kadar CHP’nin iktidarı için vargücüyle çalışmaya davet ediyorum. Eğer bizim kendi içimizde kırgınlık, bir hesaplaşma, dargınlık varsa bunun yeri seçimler değil bunun yeri adresi kongrelerdir kongrelerde gidip parti içi hesaplaşmamızı yaparız. Siyasette bir söz var ‘dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz’ dün geçmişte kalmıştır dünkü hesaplaşmaları bu yerel seçimlere taşımaya gerek yoktur. Biz gerek Bilecik merkez ilçemizde, gerekse diğer ilçe ve beldelerimizde seçimi kazanabilme adına el ele birlik ve beraberlikle gönül gönüle çalışmaya bütün arkadaşlarımla Yaşar Tüzün olarak 24 saat emrinizde olduğumu ifade etmek istiyorum.

Bilecik’te, İl ve ilçelerimizde Belediye Başkan adaylarımız belli oldu. Çankaya Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili süreç devam edecektir. Büyük ihtimalle 15 Ocak’ta yapılacak Parti Meclisi toplantısında Çankaya Belediye Başkan adayımızda belirlenecektir. Almış olduğum izlenim ve yapmış olduğumuz çalışmalar şunu gösteriyor ki biz Bilecik’te elde ettiğimiz tecrübe ve birikimle Çankaya’yı yönetmeye talip oldum. Takdir genel merkezimizindir. Hangi arkadaşımızı seçerlerse seçsinler Çankaya’da da Bilecik’te de en az Sungur Turan kadar çalışmaya söz veriyorum.

Ben Bilecikliyim ve Bilecik’i seviyorum. Her şeyin en iyisinin olacağına inanıyorum. Partimiz yine inşallah belediyeyi alacak ve arkadaşımız belediye başkanlığında başarılı hizmetleri verecektir. Hayırlı, uğurlu olsun. Hepinize yeniden mutlu, başarılı, sağlıklı yeni bir yıl diliyorum.”


Turan: “Halkın iktidarını kuracağız.”

Tüzün’ün açıklamasının ardından söz alan CHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Sungur Turan, bundan sonra CHP’liler düşenin birleşmek olduğunu söyledi. “Birlikte olacağız, beraber olacağız ve kesinlikle bu belediyeyi Cumhuriyet Halk Partisi’nin eline geçireceğiz.” Diyen Turan, halkın iktidarını kuracaklarını, namuslu, dürüst, kazanımlarını halkla paylaşan, düzgün bir belediye olacaklarını ifade etti.

Karaahmet: “Bu kavga Cumhuriyet kavgasıdır”

Toplantıda son olarak CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet söz aldı. Karaahmet, Yaşar Tüzün’ün konuşmasının altına imzasını attığını ve Tüzün’ün izlenecek yolu gayet açık bir şekilde ifade ettiğini söyledi. Önümüzdeki yerel seçimlerin sadece Bilecik ve bölgesini değil, tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir seçim olduğunu söyleyen İl Başkanı, “Bu kavga Türkiye kavgasıdır, bu kavga Cumhuriyet kavgasıdır” dedi. 31 Mart sabahı, CHP’nin Bilecik’te seçime girdiği 11 bölgede de belediyeleri kazanmış olacağını iddia eden Karaahmet, partililere birlik çağrısında bulundu.  Karaahmet son olarak, aday tanıtım toplantılarını önümüzdeki hafta gerçekleştireceklerini söyledi ve basın toplantısı Tüzün, Karaahmet, Turan ve Çalışkan, el ele tutuşarak toplantıyı izleyenleri selamladılar.  


Editör: TE Bilişim