Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözler Muharrem İnce cephesine çevrildi. Partide kurultay süreci ile ilgili bir açıklama yapıldı. CHP'li Tüzün, "Kurultay için toplam 628 sayı ile yeterli sayı elimizde" ifadelerini kullandı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay için yeterli imza sayısına ulaştıklarını belirterek, “Notere gidip de beyanını imzalayan, ‘Bizzat elden getirmek istiyorum’ diyen, ayrıca ‘Kargo ile gönderdim ama benim beyanım burada’ diyen ve belgesinin fotoğrafını WhatsApp’tan çekip gönderen arkadaşımız var. En ufak kuşkumuz yok bunlardan. Pazartesi gününe kadar ıslak imzalı belgeler elimizde olacaktır. Elimizde bulunan WhatsApp’tan sayılar mevcuttur” dedi.

“700’E ULAŞACAĞINI VE GEÇECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ”

Kendilerine ulaşan ıslak imzalı belgeleri Ankara’da bulunan notere tespit ettirdiklerini vurgulayan Tüzün, “Bize ulaşan toplam belge sayısı 559’dur. Dolayısıyla CHP bin olağanüstü kurultayın toplanması için yeter sayı elimizde mevcuttur. 628 delege gerek belgesini WhatsApp’tan gerek ıslak imzalı belgesini göndermiştir. Bugün itibariyle notere gidip imzalayan delegelerimiz getirecektir. Pazartesi 17.30’a kadar bu süre devam edecektir. Bu sayının 700’e ulaşacağını ve geçeceğini umut ediyoruz. Yeteri sayıda belge elimizdedir” ifadelerini kullandı.

129 VEKİL İDDİASI

Kurultay karşıtı CHP’li 129 milletvekilinin ortak açıklamasına işaret eden Tüzün, bu açıklamada 129 milletvekilinin isminin yer aldığını, ancak hepsinin imzası olduğunu düşünmediğini belirtti. Tüzün, bildiri için hiç aranmayan arkadaşlarının olduğunu bildiğini, kendisi gibi hiç aranmayanların da olduğunu iddia etti.

Editör: TE Bilişim