Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın CHP'nin Merkez Ülke Türkiye projesi hakkındaki eleştirilerine cevap veren CHP Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün, "Nabi Avcı'nin Merkez Ülke Türkiye projesine aklı yetmez" dedi.

Geçtiğimiz gün Bozüyük'te çeşitli temaslarda bulunan ve Ak Parti seçim koordinasyon merkezinde partililere yaptığı konuşmada Bakan Avcı, “Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu 15 sene önce bunun kitabını yazdı. Stratejik derinlik kitabını açıp söyle bir karıştırmışlar da, o kadar karıştırmışlar. Bunun teorisini bu adam yaptı, merkez ülke tabirini ilk kullanan akademisyen olarak bunun tahlilini yapan, analizini yapan ve sonra pratiğini yapan önce dışişleri bakanı olarak, şimdi de Başbakan olarak pratiğini yapan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu orada.’ sözleriyle CHP’ye eleştiriler yöneltmişti.

Eleştirilere karşılık veren Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün, “Nabi Avcı'nin Merkez Ülke Türkiye projesine aklı yetmez. Onun aklının yettiği yerler varsa Bilecik'e hizmet etsin” ifadeleriyle Avcı’ya cevap verdi.   ‘Önce il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü binası yapsın, köyüne hizmet etsin’ diyen Tüzün, "Eğer bir Milli Eğitim Bakanı Bilecikliyim deyip Bilecik'te seçim çalışması yapıyorsa, onun aklı kendi yapacağı işlere, kendi köyüne hizmet yapmaya, kendi ilçesine hizmet yapmaya yetsin. Nabi Avcı'nın bağlı bulunduğu milli eğitim müdürlüğü Valilik binasında kirada oturuyor. Önce il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü binası yapsın, köyüne hizmet etsin. Koskoca bakan olarak memlekete gelip oy istiyor, hangi yüzle oy istiyor. Hangi yüzle oy istiyor Nabi Avcı, Bilecik'te gezecek yüzü mü var Nabi Avcı'nın. Önce yapacağı hizmetin temelini atacak, yapacağı hizmetin açılışını yapacak. Nabi Avcı'nin Merkez Ülke Türkiye projesine aklı yetmez. Onun aklının yettiği yerler varsa Bilecik'e hizmet etsin. Bilecikliyim diye övünüyorsa, önce Bilecik'e yaptığı bir hizmeti söylesin. Gelip de okulun tabelasını değiştirip de 'A' ismini 'B' ismi yaparak bunu açılış olarak adlandırıyorsa, bu Nabi Avcı'nın ayıbıdır." ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim