1 Mayıs, tüm dünyada emeğiyle geçinenlerin birlik, mücadele, dayanışma ve haklarına sahip çıkma günüdür.

1 Mayıs günü tüm dünyada emekçiler, emeğin en üstün değer olduğu, insanın insan olduğu için korunduğu yeni bir dünya umuduyla zulme, haksızlığa ve sömürüye karşı bir araya gelirler.

İşsizliğin ve sömürünün giderek kronik hale geldiği, çalışma şansı bulanların ise taşeronlaşma nedeniyle insan onuruna yakışır bir ücrete ve sosyal güvenliğe sahip olamadığı, meslek hastalıklarının arttığı, iş sağlığı ve iş güvenliğinden kaynaklanan sorunların kronik hale geldiği ülkemizde, emekçilerin bir araya gelmesi çeşitli oyunlarla engellenmektedir.

Demokratik, sosyal ve sendikal haklara, çalışanlara ve tüm değerlere yönelik tehdit ve saldırıların arttığı günümüzde 1 Mayısların önemi daha da artmaktadır.

Tarihimizin lanetlediği 37 cana mal olan 1977'deki katliam gibi, işbaşındaki AKP iktidarının yasakçı zihniyeti nedeniyle 1 Mayıslar bayram niteliğinden çıkarılarak korku tüneline dönüştürülmek istenmektedir.

1 Mayıs’ın anlamına yakışır bir şekilde, kutuplaşmalardan, gerginliklerden uzak, coşkuyla bir bayram havasında kutlanması toplumsal barışa da katkı sağlayacaktır.

Alın teriyle, onuruyla yaşam mücadelesi veren tüm emekçilerin Bayramını kutlar;

Şiddetten uzak, adalet, eşitlik, daha çok demokrasi ve özgürlüklerin doyasıya yaşandığı;

Yoksulluğun, savaşların olmadığı;

Daha çok çalışacağımız ve daha adil paylaşacağımız güzel günlere ulaşmak dileklerimle, saygılarımı sunarım.

Editör: TE Bilişim